Grupul Rail Cargo Austria (OBB)

Știri și informații despre companiile și tehnologiile destinate transportului feroviar de marfă
Avatar utilizator
Marian Andrei
Administrator
Mesaje: 5267
Membru din: Vin Apr 29, 2022 5:27 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Lun Ian 16, 2023 11:49 am

Rail Cargo Austria a deschis noua filială din Serbia pentru a optimiza cu personal și locomotive transporturile către Turcia

ÖBB Rail Cargo Group Austria (RCG) anunță că a înființat o nouă filială în Serbia, ridicând numărul de țări în care operează cu personal și locomotive proprii la 13. Asta înseamnă conexiuni TransFER mai rapide către Grecia și Turcia pentru clienții noștri.

Noua filială de la Belgrad – Rail Cargo Carrier – Southeast d.o.o. – a făcut din Serbia a 13-a țară din Europa în care RCG oferă transport feroviar durabil de marfă cu personal și locomotive proprii. Noua întreprindere feroviară va furniza în principal servicii de tranzit între Turcia și Europa Centrală și de Sud-Est, consolidând astfel poziția de lider de piață a RCG în Turcia.

Fiind coloana vertebrală logistică durabilă a economiei europene, RCG oferă acum companiilor industriale sârbe o conexiune eficientă și durabilă la transportul feroviar european de marfă. Tracțiunea proprie în 13 țări oferă, de asemenea, un grad ridicat de flexibilitate – iar această flexibilitate face posibilă efectuarea transporturilor și mai rapid, mai eficient și într-un mod mai orientat către client dintr-o singură sursă.

Legătura cu Turcia are un potențial imens pentru un transport feroviar de marfă durabil și ecologic. În prezent, comerțul exterior al Turciei este încă puternic dependent de transporturile cu camioane. Transportul feroviar reprezintă în prezent doar aproximativ un procent din exporturile Turciei. Prin înființarea companiei în Serbia, RCG se asigură că transportul feroviar de marfă în Europa de Sud-Est se extinde și devine mai atractiv.

Foto: mobilitate.eu

https://mobilitate.eu/rail-cargo-austria-serbia/
DSC_2842.jpg
DSC_2842.jpg (237.82 KiB) Vizualizat de 530 ori
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Avatar utilizator
Marian Andrei
Administrator
Mesaje: 5267
Membru din: Vin Apr 29, 2022 5:27 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Dum Mai 26, 2024 4:05 pm

Rail Cargo Austria a înființat o nouă subsidiară logistică în Serbia

Rail Cargo Group (RCG) și Transfera d.o.o., a doua cea mai mare companie de transport de marfă din Serbia, anunță că au semnat un acord la Ambasada Austriei la Belgrad pentru a înființa o societate mixtă. RCG deține 51% din acțiuni, iar Transfera 49%. Drept urmare, RCG va oferi servicii de logistică și expediere pe piața sârbă pe lângă serviciile proprii de transport de tranzit. Această cooperare este un pas important în continuare către soluții logistice inovatoare în Balcanii de Vest.

Compania mixtă nou înființată, cu sediul la Belgrad, se va concentra inițial pe dezvoltarea de soluții logistice intermodale. În viitor, accentul va fi extins și asupra transportului convențional. În noiembrie anul trecut, primul tren de marfă a plecat de la noul terminal intermodal din Kruševac, operat în cooperare între RCG și Transfera, punând bazele transportului feroviar de la Kruševac către Europa de Vest.

Piața sârbă devine din ce în ce mai importantă și oferă multe oportunități noi pentru transportul feroviar de marfă. În ultimii ani, s-au făcut pași importanți pentru reconstrucția căilor ferate și pentru modernizarea și îmbunătățirea infrastructurii feroviare. Construcția de terminale intermodale este un factor important în integrarea căilor ferate sârbe în rețeaua europeană de transport. Economia se schimbă, iar cererea de soluții de transport ecologice continuă să crească. Aici intervine RCG, continuându-și cursul de expansiune și legând mai strâns Serbia cu Turcia și Grecia, precum și cu porturile Hamburg și Rotterdam, prin extinderea rețelei sale europene.

În ianuarie 2023, RCG a înființat a 13-a companie de transport în Belgrad. Acest lucru permite RCG să ofere și servicii de transport internațional în Serbia în propria tracțiune, adică cu propriile locomotive și personal. Pe lângă Serbia și Balcanii de Vest, această locație oferă și legături importante cu Turcia.

https://mobilitate.eu/rail-cargo-austria-serbia-2/
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Scrie răspuns

Înapoi la “Vagoane și sisteme feroviare pentru marfă”