Amtrak - Operatorul de transport feroviar de călători din SUA

Știri și informații despre companiile și tehnologiile destinate transportului feroviar de călători
Avatar utilizator
Marian Andrei
Administrator
Mesaje: 3733
Membru din: Vin Apr 29, 2022 5:27 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Vin Mai 05, 2023 10:30 pm

Amtrak crește viteza de la 90 la 110 mph pe coridorul Chicago – Saint Louis

Amtrak și Departamentul de Transport din Illinois (IDOT) anunță că au primit aprobarea federală pentru viteze maxime de până la 110 mph (177 km/h) pentru cea mai mare parte din Chicago-St. Louis, în principal între stațiile Amtrak din Joliet și Alton. Până acum, 90 mph (144 km/h)a fost viteza maximă autorizată pe șinele deținute de Union Pacific Railroad. Amtrak operează Lincoln Service și alte trenuri în baza unui contract cu IDOT.

Acest lucru va ajuta la stabilirea unor programe mai scurte pentru cele patru călătorii dus-întors ale Serviciului Amtrak Lincoln și Texas Eagle. Nu există modificări de orar în acest moment pentru cele 10 trenuri zilnice Amtrak de pe rută.

„Trenurile vor continua să funcționeze la 110 mph timp de câteva săptămâni fără o modificare a programului pentru a se asigura că totul din sistem funcționează corect și pentru a monitoriza timpul real de călătorie între stații”, a declarat John Oimoen, director adjunct IDOT, Rails.

Echipamentele speciale, instalate ca parte a proiectului feroviar de mare viteză Chicago - Saint Louis al IDOT, monitorizează trenurile și sistemele de control al traficului, alertând echipajele de tren cu privire la orice probleme potențiale. Au fost instalate, de asemenea, semne de avertizare și garduri suplimentare în anumite zone pentru a încuraja siguranța și a descuraja pătrunderea pe calea de rulare.

Pentru asigurarea siguranței în zonele cu traversări ale căii ferate, Amtrak a luat măsuri suplimentare. „Amtrak, IDOT și Illinois Commerce Commission lucrează cu Operation Lifesaver, o campanie sponsorizată de industrie care educă persoanele de toate vârstele despre cum să rămână în siguranță în jurul căilor ferate”, a declarat Justin Meko, Vicepreședinte Amtrak, Siguranța Operațională. „Acum este un moment minunat pentru școli, companii și alte grupuri să programeze prezentări de siguranță.”

Foto&info: Amtrak

https://mobilitate.eu/amtrak-viteza-saint-louis/
20200601-0X0A1700-scaled.jpg
20200601-0X0A1700-scaled.jpg (378.09 KiB) Vizualizat de 249 ori
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Scrie răspuns

Înapoi la “Vagoane și sisteme feroviare pentru călători”