Cu ocazia sarbatorilor de iarna si a revelionului 2024-2025 va anunt cu placere ca reteaua de siteuri Mobilitate.eu, cea care este de fapt continuarea platformei si siteului Metrou Usor (ce exista acum nu are nicio legatura cu conceptul lansat de mine incepand cu iarna 2005-2006), implineste 19 ani de activitate. Începută initial la finalul lui 2005 ca o platforma de imagini cu linia 41, și lansată efectiv ca platforma foto pentru toata capitala incepand cu martie 2006 si devenita platforma de stiri si forum incepand cu 2009, platforma Metrou Usor s-a remarcat constant în special pana în anul 2014 prin reportajele cascadă - day by day - la marile proiecte din capitala, cum ar fi santierele pasajelor și magistralei 5 de metrou, dar și ale modernizarilor liniilor de tramvai. Reportajele se concentrau pe prezentarea la obiect si la subiect a lucrarilor, cu detalii chiar de la constructori si proiectanti despre solutiile si tehnologiile alese. Din pacate intr-o perioada cu lipsa de timp si alte proiecte personale, cum ar fi dezvoltarea atelierului de machete si proiectare 3D, anul 2015 a adus pe platforma Metrou Usor o noua administratie, pe care initial am considerat-o capabila in a continua proiectele incepute de mine dar si de echipa care m-a ajutat mai ales din anul 2009 sa pun bazele forumului Metrou Usor, echipa care in mare parte s-a dizolvat intre timp din pacate. Actualul Metrou Usor este o continuare doar cu numele a ceea ce a fost, concentrata in special pe agasarea utilizatorilor acelui forum, pe o platforma problematica si defectuoasa dar si concentrata pe atacuri constante si fara o baza reala orientate catre constructori, autoritati, operatori de transport si chiar a unor mecanici de locomotiva care pun suflet in ceea ce fac. Astfel, desi cu alt nume, continuarea proiectului Metrou Usor este Mobilitate.eu, cu platforma de stiri, forumul de comunicare dar și cu paginile din reteaua de social media destinate postarii de poze si filme.
Daca platforma de stiri si paginile de social media sunt orientate exclusiv pe postarea de informatii, platforma de comunicare pe care ne aflam este deschisa si publicului larg, oricine doreste avand posibilitatea sa se inscrie, dar dupa cum am mai spus, ne diferentiem de restul platformelor si forumurilor prin faptul ca aici NU este un loc dedicat spottingului, ci postarilor care chiar aduc informatii, de asemenea din nou repet ca NU sunt permise discutiile prea lungi despre vehicule defecte si alte subiecte fara sens.
Totusi, daca pana acum am fost mai strict la activarea conturilor, incepand de azi am decis sa dau o sansa si celor care sunt cunoscuti ca spotteri sau activeaza si pe alte forumuri, totusi cu rugamintea sa se adapteze modului de lucru de aici si sa respecte regulamentul nu foarte strict. Pentru ca timpul de administrare este limitat, voi aplica regula ca pana acum, cine nu respecta standardele de aici va fi rugat prin mesaje sa se conformeze, iar daca acest lucru nu se intampla, contul va fi sters.
Va doresc sarbatori fericite in continuare!
NOUTATI!!! Reteaua de siteuri Mobilitate.eu/Metrou Usor intră în al 19lea an de activitate
Despre platformă, regulament, ghid de utilizare si discutii administrative
- Marian Andrei
- Administrator
Înapoi la “Despre platforma de comunicare Mobilitate.eu”
Mergi la
- Platforma de comunicare Mobilitate.eu
- ↳ Despre platforma de comunicare Mobilitate.eu
- ↳ Cafeneaua și reportajele Mobilitate.eu
- ↳ InnoTrans 2022 - Reportajele mobilitate.eu
- ↳ Busworld 2023 - Reportajele mobilitate.eu
- ↳ InnoTrans 2024 - Reportajele mobilitate.eu
- Mobilitatea în regiunea București - Ilfov
- ↳ Mobilitatea în regiunea București - Ilfov
- ↳ Transportul cu metroul în regiunea București - Ilfov
- ↳ Infrastructura tramvaielor din regiune
- ↳ Proiecte în derulare
- ↳ Lucrările la Prelungirea Ghencea (terminal linia 41 - Pasaj Domnesti)
- ↳ Linia 5 - Str. Barbu Văcărescu și Str. Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu de la Șos. Ștefan cel Mare la Pod Băneasa - 4,230 km cale dublă
- ↳ LOT 1 - Bd. Th. Pallady, Bdul 1 Decembrie 1918, Bdul Basarabia, Calea Călărașilor, Bdul Corneliu Coposu, Bucla Titan - 18 km cale dublă
- ↳ LOT 2 - Bdul Pache Protopopescu și Str. Traian - 1,900 km cale dublă
- ↳ LOT 4 - Sfântul Constantin, Ionel Perlea, Grigore Cobălcescu, B-dul Ion Mihalache, Calea Griviței, B-dul Bucureștii Noi, B-dul Gloriei inclusiv cap terminal Strada Piatra Morii - lungime 6,700 km cale dublă
- ↳ LOT 5 - Str. Paleologu, Str. Armand Călinescu, Str. Vasile Lascăr, Str. Lizeanu și Intrarea Vagonului” - 1,800 km cale dublă
- ↳ LOT 6 - Bulevadul Dimitrie Pompeiu, Șoseaua Petricani, Bulevardul Lacul Tei, Strada Maica Domnului, Strada Reînvierii și Strada Turmelor - 5,300 km cale dublă
- ↳ LOT 7 - B-dul Gheorghe Duca, str. Alexandru Ioan Cuza, Calea Griviței și B-dul Dinicu Golescu - 1,810 km cale dublă
- ↳ LOT 8 - Bulevardul Marasesti intre Bulevardul Dimitrie Cantemir si Strada 11 Iunie - 0,700 km cale dublă
- ↳ LOT 9 - Bulevardul Chișinău - 0,825 km cale dublă
- ↳ LOT 10 - Bulevardul Basarabia de la intersectia cu B-dul 1 Decembrie 1918 pana la cap terminal Republica - 1,200km cale dublă
- ↳ LOT 11 - Bulevardul Expoziției, Strada Aviator Popișteanu, Strada Puțul lui Crăciun, Strada Dornei și Strada Clăbucet - 2,000 km cale dublă
- ↳ LOT 12 - B-dul Gării Obor, B-dul Ferdinand I (între Gara Obor și Șoseaua Pantelimon), Șoseaua Pantelimon, Strada Baicului - 1,885 km cale dublă
- ↳ LOT 14 - Linia acces Depou Titan pe strada Nicolae Teclu - 0,400 km cale dublă
- ↳ LOT 16 - Bulevardul Timisoara intre Str. Valea Cascadelor si terminal CET Vest - 1,380 km cale dublă
- ↳ Proiecte finalizate
- ↳ Infrastructura troleibuzelor din regiune
- ↳ Proiecte în derulare
- ↳ Sistemul de trenuri metropolitane din regiune
- ↳ Infrastructura rutieră și intermodală din regiune
- ↳ Proiecte în derulare
- ↳ Mobilitatea alternativă în regiune
- Baza logistică a operatorilor din regiunea București - Ilfov
- ↳ Tramvaiele STB SA
- ↳ Troleibuzele STB SA
- ↳ Autobuzele STB SA
- ↳ Baze de exploatare ale STB SA