Bun venit în cafeneaua virtuală Mobilitate.eu!
Deci sa intelegem ca teoretic toate aceste linii ar putea fi deservite integral cu vagoane PPC/ LF. Doar ca asta nu se intampla din cauza managementului defectuos al parcului si al faptului ca in realitate mai mult de 10% din vagoane sunt trase pe dreapta din varii motive.
- punmeister
- Utilizator avansat
Toate liniile de mai sus si nu numai, cum ar fi 11, 24 sau 45.
Nu mai zic ca in weekend ai putea tine toata reteaua exclusiv cu tramvaie noi si tramvaie modernizate, cu cateva exceptii unde este infrastructura execrabila.
Nu mai zic ca in weekend ai putea tine toata reteaua exclusiv cu tramvaie noi si tramvaie modernizate, cu cateva exceptii unde este infrastructura execrabila.
- Marian Andrei
- Administrator
Este dezastru la tramvaie, URACul este constant subfinantat iar parcul este la pamant. Din CH PPC cred ca deja ne apropiem de jumatate pe dreapta, scadente la RK, nici CAurile nu stau prea bine. La fel Bucur LF sunt casapite prin linii fantoma, probabil in scurt timp va fi scos pe BRM si 401
Acum tot ce putem spera este sa se semneze cat mai repede contractul pentru cele 40 de vagoane de 18 metri si sa mearga licitatia pentru cele 250 de tramvaie.

- punmeister
- Utilizator avansat
As fi zis ceva de iubitul nostru PG care-i de 4 ani la PMB, dar o dau iar in politica.
Daca tu crezi ca in 4 ani faci mai multe, poti pregati deja candidatura pentru 2028punmeister scrie: ↑Dum Noi 24, 2024 8:00 pmAs fi zis ceva de iubitul nostru PG care-i de 4 ani la PMB, dar o dau iar in politica.
- Marian Andrei
- Administrator
Pe partea de mobilitate si achizitii nu a facut cam nimic. Tot ce s-a cumparat e demarat pe vremea "fostei". Singura achizitie concreta, troleibuzele prin PNRR, nici nu mai stiu cate sunt, la care se tot intarzie licitatia de aproape 2 ani.
Noroc...că vine și cea mai aglomerata luna din an
))
https://www.dailybusiness.ro/diverse/gr ... PYG9RBCwCQ

https://www.dailybusiness.ro/diverse/gr ... PYG9RBCwCQ
- punmeister
- Utilizator avansat
Evident ca bugetarzii au ceva ce cartit.
Este nenorocire cu patinajul la tramvaie.Cel mai probabil,de la asta s a întâmplat în accidentul de dimineață dintre inelar și acel autobuz. Nu s a păstrat distanța și s a dus ... Ieri un 19,ca să treacă intersecția de la Dristor și să intre pe M.Bravu,a durat un semafor,în curba a stat ceva ,rotile se învârteau in draci,iar cel de pe 10 și mai era și un 135 în spatele acestuia au stat un semafor,și nu s au angajat să treacă văzându l pe cel cu 19 cum se chinuia să treacă și să nu blocheze și mai mult intersecția.Sa vina înghețul și pericolul de accidente/incidente va fi și mai mare...
Că tot am văzut acest video,bine că se revine la Romprim,este inadmisibil cum stau tramvaiele in stradă,la ore de vârf,asta în timp ce pe restul traseului se fac niste goluri și așteptări mari prin stații. Am văzut și eu de vreo 2 ori(cel puțin),trecând prin zona cum coada de tramvaie se întindea până la Orășelul Copiilor/Brancoveanu.8-10 tramvaie,cel puțin...
Cam ce ar trebui și pe la noi...genul asta de utilaj
https://www.instagram.com/reel/DDLS8y7S ... ljOWlmNg==
https://www.instagram.com/reel/DDLS8y7S ... ljOWlmNg==
408 avea azi afișajul Sura Mare in loc de Zețarilor,celălalt era Chimopar...prin 19
Am auzit și eu varianta cu 20 de ture pentru inelar,cu redeschiderea la Romprim,posibil sa mai piardă 2-3 ture de Dudești...prin 19,Dudeștiul la schimb cu Alexandria. Am tot auzit zilele astea că Alexandria ar urma să aibă,mai multe ture...în 19. Vedem.
Am auzit și eu varianta cu 20 de ture pentru inelar,cu redeschiderea la Romprim,posibil sa mai piardă 2-3 ture de Dudești...prin 19,Dudeștiul la schimb cu Alexandria. Am tot auzit zilele astea că Alexandria ar urma să aibă,mai multe ture...în 19. Vedem.
- Marian Andrei
- Administrator
19 ramane pe acelasi traseu. Ca ture sa vedem cine completeaza migrarea a 2-3 ture de Dudesti in 10, cresterea va fi cu maxim 3 Dudesti in 10 si maxim 3 Victoria in 1, in functie de vagoane. Probabil pentru Victoria vor mai lua BN ture in 11/44 iar pentru Dudesti sa mai preia Titan sau Giurgiu in 19. Alexandria nu stiu ce capacitate mai poate avea, deja in weekend un Imperio sta in depou ca nu are oameni sa scoata un tur in plus in weekend.
- Marian Andrei
- Administrator
Mai gaseste 1-2 vagoane. Plus ca oricum pentru 42 imprumuta.
4016 și 4018 se impune,după părerea mea să revină la Dudești. 23 din ce vad,a mai pierdut un tur,in loc de 4,acum are 3,se pare că Giurgiu ar fi luat acel tur ajung la 5 ture in această linie.Marian Andrei scrie: ↑Mar Dec 10, 2024 10:50 am19 ramane pe acelasi traseu. Ca ture sa vedem cine completeaza migrarea a 2-3 ture de Dudesti in 10, cresterea va fi cu maxim 3 Dudesti in 10 si maxim 3 Victoria in 1, in functie de vagoane. Probabil pentru Victoria vor mai lua BN ture in 11/44 iar pentru Dudesti sa mai preia Titan sau Giurgiu in 19. Alexandria nu stiu ce capacitate mai poate avea, deja in weekend un Imperio sta in depou ca nu are oameni sa scoata un tur in plus in weekend.
55 deja nu mai are ture de Dudești,nici în weekend...deci se face loc.
Treaba cu Alexandria,ca și posibilitate ar fi să renunțe la cele 2 ture,sau cat mai are de prin 47,și asta ar însemna să mai ia Militari din ture,dar tot așa,asta ar însemna să fie iar cu full tatre...
Cică...ar fi aproape de faliment STB.
https://mainnews.ro/breaking-stb-risca- ... tsTV1qW8VQ
https://mainnews.ro/breaking-stb-risca- ... tsTV1qW8VQ
Da,eram cam de așteptat că aici le vom vedea,că prin alte linii mai puțin,cu atât mai mult prin inelarul 1.
In altă ordine de idei,avem premiera absolută...6 Bucur LF in 19.
27 nu a mai văzut tur de Dudești,toate s cam de Titan(cu mici excepții împrumut de pe la Giurgiu),după cum ziceam și cu alte dăti și 23-ul mai are doar 3 ture de Dudești iar daca revin 4016 și 4018 la Dudești...s au făcut rost de ture pentru suplimentarea lui 10...dus la Romprim.
- Marian Andrei
- Administrator
Dudesti va mai da CH PPC la Militari acum. Au primit vagoane si nu au dat nimic.