Bun venit în cafeneaua virtuală Mobilitate.eu!
La Dristor sunt hașurați toți copacii din intersecție,semn că ar urma să fie puși la pământ. Nu știu dacă are treabă cu pasajul sau cu lucrările la termoficare. Mă gândesc că pt termoficare nu ar trebui puși atâția copaci la pământ,iar peste intersecția de la Dristor,la Baba Novac chiar în zona buclei tramvaiului cu strada Dristorului și un pic mai in spate,mai aproape de primărie dar peste drum,se lucrează de mare zori,la mutat de utilități. Este spart pe acolo,în vreo 2 locuri,cel puțin...
- Fişiere ataşate
-
- IMG_20241116_193447_(1080_x_1080_pixel).jpg (552.71 KiB) Vizualizat de 1353 ori
- Marian Andrei
- Administrator
Cu el si cu 311 cred ca incheiem sezonul pe anul asta. Slab din pacate.
- Marian Andrei
- Administrator
Sper, depinde de cum vin piesele necesare. Mai trist e ca mai e doar 4031 la RK, iar in Alexandria asteapts cel putin 306, 264, 4025 si 4028 randul la URAC.
Tot așa din ce am înțeles,pentru Romprim se așteaptă nu știu ce,aviz PPC(daca am înțeles și spun bine),unde ar trebui sa fie chestiune de zile și fără el nu se poate redeschide circulația. Vedem daca ne prinde 1 decembrie...
- punmeister
- Utilizator avansat
Ca tot s-a discutat de deservirea liniilor din proiectul Imperio cu tramvaie PPC, sa facem un exercitiu. Avem asadar turatiile urmatoare:
1 - 17 ture (12 Giurgiului + 5 Victoria)
5 - 10 ture (cu Imperio destinate initial lui 55)
10 - 17 ture (10 Militari + 5 Dudesti + 2 Giurgiului)
21 - 18 ture (12 Colentina + 6 Dudesti)
25 - 28 ture (17 Militari + 6 Alexandria + 5 Giurgiului)
32 - 21 ture (Alexandria exclusiv)
41 - 28 ture (20 Alexandria + 8 BN)
Total: 139 de ture.
Avem 100 de Imperio Metropolitan, cu 46 CH-PPC, 16 BLF (exclud exponatul de muzeu #417 ) si 25 de CA-uri (fara cel de scoala), deci 187 de tramvaie moderne, sau mai bine zis 167 de ture avand in vedere ca 10% din fiecare tip o sa fie indisponibil din varii motive.
Concluziile le puteti trage singuri.
1 - 17 ture (12 Giurgiului + 5 Victoria)
5 - 10 ture (cu Imperio destinate initial lui 55)
10 - 17 ture (10 Militari + 5 Dudesti + 2 Giurgiului)
21 - 18 ture (12 Colentina + 6 Dudesti)
25 - 28 ture (17 Militari + 6 Alexandria + 5 Giurgiului)
32 - 21 ture (Alexandria exclusiv)
41 - 28 ture (20 Alexandria + 8 BN)
Total: 139 de ture.
Avem 100 de Imperio Metropolitan, cu 46 CH-PPC, 16 BLF (exclud exponatul de muzeu #417 ) si 25 de CA-uri (fara cel de scoala), deci 187 de tramvaie moderne, sau mai bine zis 167 de ture avand in vedere ca 10% din fiecare tip o sa fie indisponibil din varii motive.
Concluziile le puteti trage singuri.
Deci sa intelegem ca teoretic toate aceste linii ar putea fi deservite integral cu vagoane PPC/ LF. Doar ca asta nu se intampla din cauza managementului defectuos al parcului si al faptului ca in realitate mai mult de 10% din vagoane sunt trase pe dreapta din varii motive.
- punmeister
- Utilizator avansat
Toate liniile de mai sus si nu numai, cum ar fi 11, 24 sau 45.
Nu mai zic ca in weekend ai putea tine toata reteaua exclusiv cu tramvaie noi si tramvaie modernizate, cu cateva exceptii unde este infrastructura execrabila.
Nu mai zic ca in weekend ai putea tine toata reteaua exclusiv cu tramvaie noi si tramvaie modernizate, cu cateva exceptii unde este infrastructura execrabila.
- Marian Andrei
- Administrator
Este dezastru la tramvaie, URACul este constant subfinantat iar parcul este la pamant. Din CH PPC cred ca deja ne apropiem de jumatate pe dreapta, scadente la RK, nici CAurile nu stau prea bine. La fel Bucur LF sunt casapite prin linii fantoma, probabil in scurt timp va fi scos pe BRM si 401 Acum tot ce putem spera este sa se semneze cat mai repede contractul pentru cele 40 de vagoane de 18 metri si sa mearga licitatia pentru cele 250 de tramvaie.
- punmeister
- Utilizator avansat
As fi zis ceva de iubitul nostru PG care-i de 4 ani la PMB, dar o dau iar in politica.
Daca tu crezi ca in 4 ani faci mai multe, poti pregati deja candidatura pentru 2028punmeister scrie: ↑Dum Noi 24, 2024 8:00 pmAs fi zis ceva de iubitul nostru PG care-i de 4 ani la PMB, dar o dau iar in politica.
- Marian Andrei
- Administrator
Pe partea de mobilitate si achizitii nu a facut cam nimic. Tot ce s-a cumparat e demarat pe vremea "fostei". Singura achizitie concreta, troleibuzele prin PNRR, nici nu mai stiu cate sunt, la care se tot intarzie licitatia de aproape 2 ani.
Noroc...că vine și cea mai aglomerata luna din an ))
https://www.dailybusiness.ro/diverse/gr ... PYG9RBCwCQ
https://www.dailybusiness.ro/diverse/gr ... PYG9RBCwCQ
- punmeister
- Utilizator avansat
Evident ca bugetarzii au ceva ce cartit.
-
- Utilizator avansat
Eu sper ca Marasesti…
Este nenorocire cu patinajul la tramvaie.Cel mai probabil,de la asta s a întâmplat în accidentul de dimineață dintre inelar și acel autobuz. Nu s a păstrat distanța și s a dus ... Ieri un 19,ca să treacă intersecția de la Dristor și să intre pe M.Bravu,a durat un semafor,în curba a stat ceva ,rotile se învârteau in draci,iar cel de pe 10 și mai era și un 135 în spatele acestuia au stat un semafor,și nu s au angajat să treacă văzându l pe cel cu 19 cum se chinuia să treacă și să nu blocheze și mai mult intersecția.Sa vina înghețul și pericolul de accidente/incidente va fi și mai mare...
Că tot am văzut acest video,bine că se revine la Romprim,este inadmisibil cum stau tramvaiele in stradă,la ore de vârf,asta în timp ce pe restul traseului se fac niste goluri și așteptări mari prin stații. Am văzut și eu de vreo 2 ori(cel puțin),trecând prin zona cum coada de tramvaie se întindea până la Orășelul Copiilor/Brancoveanu.8-10 tramvaie,cel puțin...