Skoda Transport - Tramvaie

Știri și informații despre companiile și tehnologiile pentru tramvaie și tram-trenuri
Avatar utilizator
Marian Andrei
Administrator
Mesaje: 3057
Membru din: Vin Apr 29, 2022 5:27 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mar Mai 17, 2022 11:35 pm

Skoda va moderniza 80 de tramvaie M31 pentru operatorul Västtrafik din Suedia

Skoda Transportațion anunță că a semnat un contract cu operatorul Västtrafik pentru reparația capitală a a 80 de tramvaie Göteborg tip M31. Toate lucrările se vor desfășura în uzina Skoda Transportation din Ostrava, urmând a fi încheiate până în 2027. Valoarea contractului este de 1,95 miliarde de coroane cehe. Reparațiile vor include un nou sistem de uși sau o unitate de aer condiționat pentru cabina vatmanului.

„Succesul din Suedia confirmă capacitatea noastră de a reuși pe cele mai exigente piețe, cărora le aparține cu siguranță Scandinavia”, adaugă Miroslav Mareš de la Škoda Transportation.

1652422740737.jpg
1652422740737.jpg (88.51 KiB) Vizualizat de 615 ori
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Avatar utilizator
Marian Andrei
Administrator
Mesaje: 3057
Membru din: Vin Apr 29, 2022 5:27 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Vin Noi 04, 2022 8:43 am

Skoda va livra tramvaie noi la Brno

Studenții și călătorii sistemului de transport din Brno se vor putea bucura de o plimbare cu noul tramvai Škoda ForCity Smart 45T de la mijlocul lunii decembrie, care a fost produs pentru noua linie de tramvai care duce la campusul universitar de către Škoda Group. În următoarele săptămâni tramvaiul va parcurge kilometrii necesari, după care va fi dat în exploatare probă cu călători.

Tramvaiele ForCity Smart sunt vehiculele ideale pentru traficul urban. Caracteristicile lor sunt perfecte pentru confort și comoditate ridicate. Datorită designului lor tehnic, acestea reduc costurile de operare și de întreținere a infrastructurii. Datorită bidirecționalității sale, Škoda 45T este adaptat pentru utilizare pe linii terminate printr-o comutare.

„Noile tramvaie bidirecționale sunt destinate în primul rând liniei 8, care se termină la ambele capete printr-o întoarcere fără buclă. Cred că oamenii vor aprecia atât noul vehicul, cât și noua linie. Încă un tramvai nou ar trebui să ajungă la Brno până la sfârșitul anului, iar pentru restul de 3 până în martie 2023”, spune primarul orașului Brno Markéta Vaňková.

„Conform cerințelor Autorității Feroviare, tramvaiele vor parcurge kilometrii necesari fără călători în următoarele câteva săptămâni și vor fi efectuate unele teste de tip asupra acestora. După aceea va fi în exploatare de probă cu pasagerii. Ne așteptăm să-l punem în funcțiune în cursul lunii decembrie”, adaugă Miloš Havránek, CEO al Autorității de Transport Public din Brno.

Tramvaiul ForCity Smart 45T este un vehicul bidirecțional, cu podea joasă, cu trei unități, cu boghiuri pivotante. Caracteristicile de conducere fiabile chiar și pe vreme rea sunt asigurate de aderența completă a vehiculului. Acest tramvai de 31 de metri transportă până la 233 de pasageri, dintre care 64 sunt așezați. Viteza maximă de funcționare este de 70 km/h. Sunt incluse, de asemenea, aer condiționat și două spații mari multifuncționale pentru scaune cu rotile, cărucioare sau biciclete. Noul tramvai oferă și un sistem de informare modern, clar, cu ecrane și panouri. Pentru a asigura siguranta, vehiculul este echipat cu un sistem de camere video.

Autoritatea de Transport Public din Brno a semnat un contract cu Grupul Škoda pentru achiziționarea a până la 40 de tramvaie noi – în prezent au fost comandate cinci vehicule. Valoarea totală a contractului este de 2,4 miliarde CZK.

Cabina vatmanului este nou proiectată. Pe lângă consola optimizată, unde se pune accent pe simplitate și vizibilitate bună, comenzile sunt parțial implementate direct în scaunul vatmanului. Parbrizele sunt echipate cu incalzire, parbrizul fata cu lumini de zi de design. Echipamentul electric permite recuperarea energiei electrice la rețea la frânare, ceea ce reduce consumul total al vehiculului și, implicit, costurile de exploatare.

Foto&info: Skoda Group

https://mobilitate.eu/skoda-tramvaie-noi-brno/

Skoda-ForCity-Smart-45T-3-1024x576.jpg
Skoda-ForCity-Smart-45T-3-1024x576.jpg (140.2 KiB) Vizualizat de 322 ori
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Scrie răspuns

Înapoi la “Tramvaie și Tram-Tren”