Siemens Mobility/NEWAG - Echiparea cu trenuri Inspiro a liniei de metrou 3 din Sofia

Știri și informații despre companiile și tehnologiile destinate metrourilor
Avatar utilizator
Marian Andrei
Administrator
Mesaje: 5301
Membru din: Vin Apr 29, 2022 5:27 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Dum Aug 06, 2023 9:35 am

Siemens Mobility și NEWAG livrează un nou lot de metrouri Inspiro la Sofia

Consorțiul „SIMETRO” (format din Siemens Mobility Bulgaria EooD, Siemens Mobility Austria și NEWAG S.A.) a fost desemnat să livreze încă 8 noi trenuri de metrou pentru Linia 3 de metrou din Sofia. Acordul dintre „Metropoliten” EAD și consorțiu, care include subsidiara Siemens AG și producătorul polonez de trenuri Newag, a fost semnat în iulie 2023. Contractul acoperă livrarea a 8 trenuri de metrou Inspiro cu echipamente de bord CBTC Trainguard MT. Platforma Inspiro a fost creată cu un accent special pe consumul redus de energie, întreținere optimizată, siguranța și confortul pasagerilor și îndeplinește cele mai înalte cerințe de mediu. La sfârșitul ciclului de viață, până la 95% din materialul rulant poate fi reciclat.

Noile trenuri de metrou ating o viteză maximă de 80 km/h. Au 60 de metri lungime și 2,65 metri lățime, ceea ce oferă pasagerilor mai mult spațiu și confort. Pardoseala este realizată dintr-un strat compozit de plută și aluminiu, care reduce greutatea și absoarbe zgomotul. Sistemele de tracțiune și frânare de ultimă generație asigură o siguranță de funcționare ridicată și frânare electrodinamică aproape până la oprire completă.

Cabina mcanicului și habitaclu sunt dotate cu aer condiționat pentru un confort maxim. Spațiul deschis și designul interior modern garantează o călătorie plăcută. Scaunele longitudinale și douăsprezece uși largi de fiecare parte a trenului asigură o capacitate maximă de pasageri și un flux fluid al călătorilor în stațiile de metrou. Caroseriile vagoanelor vor fi fabricate la uzina Siemens Mobility din Viena, în timp ce asamblarea finală și testarea vor avea loc la Nowy Sącz, Polonia, de partenerul consorțiului Newag.

Întreaga flotă de 38 de trenuri Inspiro va circula pe linia de metrou de ultimă generație din Sofia, care va garanta un transport și mai rapid a milioane de rezidenți și vizitatori ai capitalei și o amprentă de carbon mai mică datorită reducerii traficului auto.

Noua extensie a liniei 3 de metrou costă 530 milioane BGN. Acesta va circula prin raioanele „Slatina” și „Geo Milev” în direcția Bd. „Tsarigradsko Shosse”. și Spitalul Multiprofil de Tratament Activ „Sveta Anna”. Secțiunea de 6 km lungime va avea 6 stații de metrou. Extinderea va oferi legături de transport mai bune pentru locuitorii din cartierele de est ale Sofiei cu cartierele de vest „Ovcha kupel” 1 și 2 și „Gorna banya”, precum și cu celelalte două linii de metrou și noduri cheie de transport, cum ar fi Gara Centrală. și Aeroportul Sofia. Se estimează că secțiunea va fi finalizată în a doua jumătate a anului 2026.

Foto&info: Siemens/NEWAG
https://mobilitate.eu/siemens-newag-inspiro-sofia/

Metro-Inspiro-Sofia-Siemens-Mobility-i-Newag-1.jpg
Metro-Inspiro-Sofia-Siemens-Mobility-i-Newag-1.jpg (278.41 KiB) Vizualizat de 798 ori
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Scrie răspuns

Înapoi la “Metrouri și trenuri urbane”