Pagina 1 din 1

Wabtec - Proiecte de modernizare a locomtivelor din SUA și Canada

Scris: Joi Iul 27, 2023 7:35 pm
de Marian Andrei
Wabtec va moderniza 60 de locomotive pentru CN în vederea reducerii consumului cu 15%

CN și Wabtec Corporation au anunțat o comandă de modernizare a încă 60 de locomotive în flota existentă a CN prin programul de modernizare al Wabtec. Investiția sprijină angajamentul CN de a stimula creșterea într-o manieră durabilă și de a construi succesul pentru clienți, angajați și comunități.

„Modernizarea acestor locomotive îmbunătățește în mod rentabil fiabilitatea flotei noastre existente și contribuie la reducerea amprentei noastre de carbon pe calea ferată”, a declarat Mark Grubbs, vicepreședinte mecanic la CN. „Pe lângă reducerea impactului asupra mediului al propriilor noastre operațiuni, ne ajută să reducem emisiile de gaze cu efect de seră ale clienților noștri.”

Modernizările vor contribui la îmbunătățirea eficienței consumului locomotivelor, unde CN rămâne lider în industria feroviară din America de Nord, consumând aproximativ 15% mai puțin combustibil pentru locomotivă pe tonă brută pe milă decât media industriei. Programul sprijină obiectivul CN bazat pe știință de a reduce emisiile cu 43% pe tonă brută pe milă până în 2030 față de anul de bază 2019, și cu angajamentul CN de a stabili un obiectiv net de emisii de carbon în 2050.

Echipa de tehnicieni Wabtec va moderniza cele 60 de locomotive Dash-9 second-hand certificate ale CN pentru a aduce flota totală modernizată la 110 locomotive. Compania va transforma locomotivele de la tracțiunea DC la AC și va aduce îmbunătățiri, cum ar fi modernizarea motorului FDL Advantage și o suită de soluții digitale, inclusiv Trip Optimizer și LOCOTROL Distributed Power. Aceste upgrade-uri sunt de așteptat să prelungească durata de viață a locomotivelor și să ofere beneficii, inclusiv îmbunătățiri ale eficienței consumului de până la 18% printr-o combinație de îmbunătățiri ale motorului și tehnologiei digitale, o creștere a fiabilității cu peste 40% și până la 55% creșterea puterii de tragere.

Programul de modernizări este de așteptat să permită CN să realizeze până la 50.000 de tone metrice în reduceri anuale de emisii de gaze cu efect de seră, echivalentul cu eliminarea a aproape 10.700 de mașini diesel personale. În plus, proiectul de modernizare va reutiliza sau recicla aproximativ 11.000 de tone metrice de oțel.

Foto&info: Wabtec

https://mobilitate.eu/wabtec-modern-dash-cn/

CN-to-Modernize-60-Additional-Locomotives-with-Wabtec-Website.jpg
CN-to-Modernize-60-Additional-Locomotives-with-Wabtec-Website.jpg (311.5 KiB) Vizualizat de 619 ori