Mobilitatea în Gura Humorului

Știri și informații despre mobilitatea în Suceava și localitățile județului
Avatar utilizator
Marian Andrei
Administrator
Mesaje: 5279
Membru din: Vin Apr 29, 2022 5:27 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Vin Mai 06, 2022 8:47 pm

𝐀𝐮 𝐬𝐨𝐬𝐢𝐭 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐛𝐮𝐳𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐥𝐚 𝐆𝐮𝐫𝐚 𝐇𝐮𝐦𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢

Acestea au fost achizitionate in cadrul proiectului cu fonduri UE:
"Creșterea mobilității urbane și reducerea emisiilor de GES în orașul Gura Humorului, prin introducerea transportului public local de călători și crearea infrastructurii necesare pentru operare, crearea infrastructurii velo și pietonale și modernizarea rețelei stradale deservite de transportul local în comun."
Autobuzele marca Karsan Atak au fost livrate de S.C. Anadolu Automobil Rom SRL (reprezentant official al firmei Karsan Atak in Romania).
Sisteme electrice ale autobuzelor sunt fabricate in colaborare cu BMW. Capacitatea totala a unui autobuz este de 50 locuri, dintre care 21 pe scaune, patru fiind destinate persoanelor cu dizabilitati.
Autobuzele vor deservi transportul public local si vor fi scoase pe traseu in periada imediat urmatoare.

gh.jpg
gh.jpg (319.53 KiB) Vizualizat de 1805 ori
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Avatar utilizator
Marian Andrei
Administrator
Mesaje: 5279
Membru din: Vin Apr 29, 2022 5:27 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Sâm Mai 07, 2022 9:29 am

Transport public local electric pentru Gura Humorului

Vineri, 6 Mai 2022, am livrat primele autobuze electrice Karsan Atak către Primăria din Gura Humorului, oraș care se transformă și-și dorește să devină din ce în ce mai prietenos cu mediul înconjurător!

Noi, Anadolu Automobil Rom S.R.L., unici importatori ai mărcii Karsan în România, am livrat cele trei autobuze electrice Karsan Atak către Primăria din Gura Humorului. Acestea fac parte dintr-un plan amplu de transformare a localității și au fost achiziționate cu sprijinul Fondurilor Europene.
Valoarea totală a contractului de achiziții publice este de 5.356.500 lei fără TVA, rezultând un preț pe unitate de 1.017.735 lei. Autobuzele au o garanție generală de 5 ani sau 500.000 km de la data punerii în funcțiune a vehiculelor la sediul achizitorului.

Autobuzele livrate de Anadolu Automobil Rom S.R.L. au o capacitate totală de 50 de locuri, din care 21 pe scaune, și dispune de patru locuri destinate persoanelor cu dizabilități locomotorii. Autonomia de peste 200 km a vehiculelor le permite acestora să asigure transportul călătorilor din Gura Humorului pe toată durata zilei.
Confortul oferit de autobuze și silențiozitatea motoarelor de 250 kW asigură călătorii plăcute atât pentru pasageri cât și pentru șoferii care vor utiliza autobuzele. Acumulatorii furnizați de BMWi cumulează o capacitate de 220 kWh și pot suporta încărcări rapide între 22 kWh (curent alternativ) și 80 kWh (curent continuu + curent alternativ).

Cele trei autobuze de opt metri lungime sunt dotate cu sisteme de aer condiționat, camere video de supraveghere a traficului și salonului de călători și dispun de două căi de acces pentru pasageri. Podeaua complet coborâtă a vehiculului asigură totodată nu doar accesul facil la bord ci și circulația călătorilor în autobuz.

Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Ed4014
Utilizator avansat
Mesaje: 325
Membru din: Mie Mai 04, 2022 5:40 pm
Localitate: Bucuresti

Mar Iul 04, 2023 12:15 am

Un material video realizat de Asociația Tramclub Iași, despre transportul public în Gura Humorului. De menționat că s-a achiziționat un al patrulea Karsan e-Atak.


Numerele de înmatriculare ale primelor 3, deja în circulație pe noile linii 1, 2 și 3:
SV 22 PGH;
SV 23 PGH;
SV 24 PGH.
Scrie răspuns

Înapoi la “Suceava”