Pasajul Basarab

Discuții, știri și informații despre tot ce ține de infrastructura rutieră din regiune și monitorizarea proiectelor în derulare
Marian Andrei
Administrator

Vin Noi 21, 2025 6:40 pm

Betonul Pasajului Basarab a început să cadă până la armătură. Primăria Capitalei spune că a semnat un acord cu constructorul pentru reparații și finalizarea procesului de recepție

Pasajul Basarab din București, inaugurat acum 15 ani, un landmark al orașului la acel moment, a devenit o ruină. Dacă spațiile de sub el au devenit cuiburi de boschetari, WC public și parcare ilegală, starea tehnică și estetică devine mai gravă de la o zi la alta. Sistemele de scurgere a apei s-au deteriorat în timp, sistemele de iluminat nu mai funcționează, de iluminatul arhitectural nici nu mai putem discuta, acesta fiind vandalizat în timp, multe elemente fiind sparte și furate în special în zona podului hobanat. Mai mult, acum structura de rezistență a acestuia a început să se degradeze accentuat, bucăți de beton fiind desprinse până la armătură în timp ce în multe locuri au apărut fisuri accentuate atât pe tabliere cât și pe stâlpii de rezistență. În stația de tramvai de pe pasaj nu mai există iluminat, iar despre bănci și sisteme de informare a călătorilor nici nu încape discuția.

Mobilitate.eu a transmis departamentului de Presă al Primăriei Capitalei imagini de la fața locului, răspunsul sosind în scurt timp, astfel:

„În luna august, situația Pasajului Basarab a fost deblocată. Actuala administrație a semnat o tranzacție extrajudiciară cu Asocierea Webuild S.p.A – FCC Construcción S.A., care va executa toate lucrările necesare pentru finalizarea și recepția pasajului. Proiectantul va depune zilele acestea documentele pentru obținerea certificatului de urbanism, iar Direcția de Urbanism din PMB va emite certificatul şi autorizația cu celeritate, pentru ca lucrările de reparații să poată începe cât mai curând. După finalizarea acestora, se va face recepția finală, iar pasajul va fi predat Administrației Străzilor pentru mentenanță.”

Astfel, nu putem decât să așteptăm începerea lucrărilor, pe care evident mobilitate.eu le va monitoriza, pentru reparația și recepția pasajului, cu speranța că după această acțiune se vor lua măsuri pentru monitorizarea și mentenanța constantă a costrucției.

https://mobilitate.eu/betonul-pasajului ... -receptie/
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Scrie răspuns

Înapoi la “Infrastructura rutieră și intermodală din regiune”