Știri - Modernizarea liniei 24 pe traseul Vasile Pârvan - Dămăroaia

Monitorizarea proiectelor în derulare pentru infrastructura de tramvaie
Avatar utilizator
Marian Andrei
Administrator
Mesaje: 3087
Membru din: Vin Apr 29, 2022 5:27 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Dum Mai 29, 2022 9:32 am

In ședința CGMB din data de 2 iunie 2022 urmeaza sa fie discutat si votat un proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici faza DALI, pentru obiectivul de investiții “Reabilitare sistem rutier pe arterele Sfântul Constantin, Strada Ionel Perlea, Strada Grigore Cobălcescu și traseul de pe B-dul Ion Mihalache, Calea Griviței, B-dul Bucureștii Noi, B-dul Gloriei inclusiv cap terminal Strada Piatra Morii"

Linia 24 se afla in studiul de oportunitate pentru achizitia urmatorului lot de 200 de tramvaie noi, fiind planficata pentru modernizarea totala a parcului.

Obiectivul de investitii "Reabilitare sistem rutier pe arterele Sfantul Constantin, Strada Ionel Perlea, Strada Grigore Cobalcescu si traseul de pe B-dul. Ion Mihalache, Calea Grivitei, B-dul. Bucurestii Noi, B-dul. Gloriei inclusiv cap terminal Strada Piatra Morii" este unul dintre proiectele prioritare complementare la achizitionarea de tramvaie si echipamente necesare imbunatatirii transportului public de calatori pe linia 24. Infrastructura de tramvai aferenta liniei 24 are doua terminate (Cartier Damaroaia si Vasile Parvan ) si strabate urmatoarele artere: Str. Piatra Morii, B-dul. Gloriei, B-dul. Bucurestii Noi, Calea Grivitei, B-dul. Ion Mihalache, Str. Buzesti, Str. Berzei, Calea Plevnei, Str. Sfantul Constantin, Str. lonel Perlea, Str. Grigore Cobalcescu. Linia de tramvai 24 este una dintre liniile eficiente, avand un numar mediu de 5. 733 Tmbarcari pe zi. Ea leaga cartiere importante ale orasului si, totodata, se realizeaza legatura cu transportul subteran (metrou). Numarul de calatori va creste semnificativ prin achizitia noilor tramvaie.

tntregul traseu are 16,8 km cate simpla din care portiunile modernizate sunt: Str. Buzesti, Str. Berzei si Calea Plevnei, adica 3, 4 km cale simpla. Lungimea totala a tronsoanelor liniei curenta care se va moderniza este de circa 6, 7 km cale dubla. Pe traseul liniei de tramvai 24 se vor moderniza 21 peroane.

https://doc.pmb.ro/consiliu/sedinte/471/oz/10606.pdf

1. Valoarea totala 398. 270. 071, 17 lei cu TVA
2. Din care C+M: 292. 843. 650, 78 lei cu TVA
3. Durata de realizare a investitiei: 18 luni (din care 12 luni durata de executie)

Necesitatea si oportunitatea lucrarii este impusa de starea tehnica precara a aparatelor de cale si a liniei curente de tramvai, care nu mai permit functionarea in conditii de siguranta pentru calatori.

Obiectivele urmarite prin modernizarea liniei de tramvai 24, sunt urmatoarele:
In cazul mentinerii tipului de tramvai existent si o crestere a vitezei de exploatare cu 30% ca urmare a modernizarii caii de rulare si a delimitarii amprizei liniei de tramvai pe arterele B-dul. Ion Mihalache, Calea Grivitei, B-dul. Bucurestii Noi, vom avea:
- Cresterea fluxului de calatori la orele de varf, cu circa 30% respectiv cu 269 calatori pe ora;
- Scaderea intervalului de succedare a tramvaielor, fata de valorile actuale, cu pana la 23%,
- Cresterea numarului de curse efectuate de tramvaiele aflate pe traseu, cu aproximativ 30%;

Asigurarea unei infrastructuri modemizate pentru noile vagoane de tramvai de 36m. In cazul introducerii tramvaielor cu lungimea de 36 m si o crestere a vitezei de exploatare , cu 30% ca urmare a modernizarii caii de rulare si a delimitarii amprizei linei de tramvai, vom avea o crestere a fluxului de calatori la orele de varf cu circa 57%, respectiv 513 calatori pe ora.

In momentul demararii lucrarilor vom structura noul forum destinat monitorizarii proiectului.
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Scrie răspuns

Înapoi la “Proiecte în derulare”