101 ajunsese la Ferentari deoarece spre jumătatea anilor 2000 interveneau niște schimbări în parcul ETA.Ice scrie: Dum Feb 01, 2026 11:37 am Poate putin offtopic, dar daca tot ai adus in discutie situatia cu 101 la Ferentari, oare chiar nu se putea gasi alta solutie? Din ce povestesti accesul si retragerea erau o aventura![]()
Fiind copil in vremurile respective locuiam cu parintii in Pantelimon si imi trecea 101 prin fata blocului. Linia era a garajului Floreasca si deservita cu Rocar de Simon majoritar, pana intr-o zi cand nu a mai fost. Am observat ca erau multe Ikarus si din seria 1xx dar si din seria mica. Mi s-a parut ciudat, stiind ca Floreasca nu are in dotare asa ceva, si a trecut o vreme pana am elucidat misterul![]()
Dacă zic corect ultimele autobuze Saviem ieșeau din uz în anul 2004, odată cu ele desființându-se și toate liniile expres pe care au mers exceptând 781 care a fost "rebotezat" ca 381 cu autobuze Rocar de Simon de la autobaza Floreasca, unele însă detașate la Obregia și pentru liniile 312 și 313 care erau deservite până atunci de la Ferentari de regulă cu Ikarus.
Astfel linia 101 a trecut de la Floreasca la Ferentari unde au fost mutate turele inițiale din 312 și 313, însă linia n-a stat decât vreo 2-3 ani la ei că iar se făceau schimbări în parcul ETA odată cu invazia de Citaro, trecând la Pipera cred că tot vreo 2 ani iar ulterior la Titan unde e și azi.
Dar și din niște neînțelegeri între șefii de garaje erau și pe atunci trasee de acces/retragere mari, chiar și când s-a trecut a se scoate doar Citaro pe stradă linia 202 a rămas la Titan când putea fi logic deservită de Ferentari și/sau Obregia, liniile 125 și 232 care erau strict de Ferentari le putea acoperi mai ieftin și accesibil Obregia însă asta a fost că exemplele pot continua, dar nici azi nu e logică și înțelegere prea mare văzând că se mențin aceste obiceiuri vechi...