Discutii despre trasee si modificari de trasee si parc circulant in regiune

Discuții generale, știri și dezbateri despre mobilitatea de suprafață în regiunea București - Ilfov
Scrie răspuns
Marian Andrei
Administrator

Dupa cum am tot zis, linia 5 NU circula de azi. Si nu va circula momentan, mai sunt lucrari pe partea de alimentare, substatii. Pana nu sunt gata, nu se va circula. Speram sa nu fie totusi "luni 9 decembrie".
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
TudorSt
Utilizator avansat

Am observat ca de câteva zile, linia 11 are 1-2 ture de Giurgiu. Sunt împrumuturi sau a preluat ture de la Victoria?
Ice
Utilizator avansat

Cum s-a putut sta atata timp fara 5. se mai poate sta o perioada, macar sa fie toate lucrarile terminate.
Lucian
Partener forum

Noul primar, a spus clar că undeva la 2 luni,cel puțin îi va lua sa vadă situația din primărie. Deci,in concluzie nu va avea nicio grabă de a deschide circulația pe linia 5,cu atât mai mult. De văzut,ce tactica va adopta cu deschiderea de noi șantiere pentru liniile de tramvaie... Posibil,sa vedem schimbare de plan și să vedem șantiere deschise care au treaba cu sectorul 6,sau la granița cu acest sector.
3mil
Utilizator nou

Marian Andrei scrie: Mar Dec 09, 2025 9:10 am Dupa cum am tot zis, linia 5 NU circula de azi. Si nu va circula momentan, mai sunt lucrari pe partea de alimentare, substatii. Pana nu sunt gata, nu se va circula. Speram sa nu fie totusi "luni 9 decembrie".
Presupun că este vorba despre substația Nordului care dacă am reținut bine face parte din proiectul reabilitării liniei 5.
Curiozitatea mea este în ce stadiu se află, dacă s-a lucrat ceva pe partea asta și dacă toate echipamentele necesare sunt sosite.
Marian Andrei
Administrator

Este bine ca noul primar se va orienta si spre reteaua deja modernizata din zona de vest, mai ales ca s-a implicat pentru intrarea tramvaielor noi cu prioritate pe liniile 41 si 25, deci este de bine. Vom vedea un „boost” pe Prelungirea Ghencea, si probabil aici primele tramvaie noi din urmatoarea licitatie, fiind un proiect unde primarul s-a implicat pe cat posibil...

Da, problema e substatia nordului care inca nu este gata, se lucreaza, vedem cand va fi, atunci se va deschide, nu prea mai depinde de primar.
Mobilitate.eu
TudorSt
Utilizator avansat

Cum va fi cu accesul și retragerea de la Alexandria cat e 32 închis? Cumva o să le mute temporar în Militari?
JaLeTe
Utilizator avansat

Da, 11 19 41 44
Marian Andrei
Administrator

Oricum e program de sarbatoare, deci maxim 30 vagoane vor fi necesare.
Mobilitate.eu
Marian Andrei
Administrator

Linia 112 a fost suplimentata cu doua ture si s-a umblat si pe la timpii de parcurs, merge mult mai bine. Din pacate mai apar goluri si „trenulete” din cauza blocajelor din zona Aeroport Baneasa si Pipera.
Mobilitate.eu
Silviu
Utilizator avansat

Un lucru interesant, 5440 și 5442 pe linia 79!
Posibil, după ce Yutongurile vor intra pe 86, cele 3 Solarisuri de pe 86, vor fi pe 79?
Marian Andrei
Administrator

Doar din lipsa de parc. Cu 79 cand mai vin masini noi ar trebui facut ceva, comasat, prelungit, in forma asta nu ajuta prea mult.
Mobilitate.eu
Ice
Utilizator avansat

Este bine totusi ca sunt folosite si nu stau in depou degeaba, atata timp cat turatia liniilor dedicate este asigurata nu cred ca e nici o problema ca mai scapa si prin alte parti.
Silviu
Utilizator avansat

Marian Andrei scrie: Mar Feb 03, 2026 11:15 am Doar din lipsa de parc. Cu 79 cand mai vin masini noi ar trebui facut ceva, comasat, prelungit, in forma asta nu ajuta prea mult.
Da, evident lipsă de parc dar mă gândeam de ce doar pe 79 și nu și pe altă linie. Dar nu are prea mare importanță.
Cu 79, știi că mai vorbeam noi, cu 168! Dacă vor fi articulate pe 86, Yutongurile ar putea trece pe 79, Bd Basarabia-Valea Ialomitei cu 20-21 ture, ar acoperi chiar foarte bine această distanță!
Marian Andrei
Administrator

In mod normal ar trebui folosite prioritar si ele si Irisbus pentru a reduce pe cat posibil prezenta Ikarus. La Bujoreni au reusit, rar mai iese cate unul, de obicei in 96. La Vatra vad ca mai greu sa scape macar de 5144 si 5164...
Mobilitate.eu
Scrie răspuns

Înapoi la “Mobilitatea în regiunea București - Ilfov”