Bun venit în cafeneaua virtuală Mobilitate.eu!

Cafeneaua virtuală Mobilitate.eu care în viitorul nu foarte depărtat va deveni realitate și reportajele Mobilitate.eu
Scrie răspuns
Lucian
Partener forum

Florin10 scrie: Mie Feb 25, 2026 7:18 pm 3900 in linia 10
S a retras și a intrat din nou în 10? Pentru că în jur de ora 16 fără ceva,l am văzut pe acces chiar în celebra intersecție de la Dristor,nu era afișat niciun număr,avea acele două linii luminoase pe verticală,sensul spre Văcărești.
Venea 1 între timp și a trebuit să plec și nu am apucat să mai văd alte detalii...asta ieri.
Florin10
Utilizator nou

222 a iesit in traseu dar nu este vizibil pe aplicație.
Este in linia 25
Lucian
Partener forum

În 1-2 săptămâni unde de data asta ar trebui să vedem deschisă circulația pentru că anunțul cu pricina ar fi fost făcut chiar de primarul general...linia 5
https://observatornews.ro/politic/cand- ... 8weq7lzz8A
Lucian
Partener forum

Pasajele din capitala
punmeister
Utilizator avansat

Lucian scrie: Joi Feb 26, 2026 2:37 pm În 1-2 săptămâni unde de data asta ar trebui să vedem deschisă circulația pentru că anunțul cu pricina ar fi fost făcut chiar de primarul general...linia 5
https://observatornews.ro/politic/cand- ... 8weq7lzz8A
Pana nu vedem un comunicat OFICIAL al TPBI, putem sa luam declaratiile asa-zisului primar ca fake-news.
Lucian
Partener forum

Mă gândesc că și primarul general are o putere de decizie(mai mult sau mai puțin) chiar dacă pe la tv,vrea să arate că nu i chiar așa și că stă după unii sau alții...
Marian Andrei
Administrator

De fapt totul e o poveste cu linia 5. Aceasta va fi pusa in functiune „maine” imediat ce se termina montajul si punerea in functiune a substatiei nordului, in rest ce se tot povesteste cu copertine, caini, pomi, pisici, sunt povesti.
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Ice
Utilizator avansat

Propun sa lasam linia 5 si sa ne concentram pe lucruri mai importante, totusi.
Lucian
Partener forum

Pentru linia de pe 1 Decembrie Faur ex 49,se va preda astăzi amplasamentul pentru lucrări. Pentru Șincai-Nerva Traian,mâine. De Dudești nu se spune nimic,cred că mai durează aici.

P.S: Pentru porțiunea 1 Decembrie-Faur ex 49,va fi restricționat total traficul. Cel mai probabil același model îl vom vedea aplicat și pentru Dudești.

https://www.facebook.com/share/p/16YJGw2K4M/
Fişiere ataşate
Screenshot_20260302_161013.jpg
Screenshot_20260302_161013.jpg (131.59 KiB) Vizualizat de 538 ori
Lucian
Partener forum

Încep lucrările la pasajul Basarab

https://www.facebook.com/share/1HcHhtfk7e/
Lucian
Partener forum

Cei de la clubferoviar,spun o chestie interesanta și anume(acum vedem și dacă se va confirma),cum că după vor începe lucrările pe Goga și apoi pe Mărășești. Asta printre altele...
Aici desigur între timp se va putea circula,Mărășești-Nerva Traian și Dudești-Vitan,că acum spre Dristor sau pe Văcărești-Sura Mare de dus o linie,rămâne de văzut.
Dar toată cheia va fi treaba cu un macaz Dudesti-Vitan...pentru a putea întoarce o eventuală linie în depoul Dudesti.

https://clubferoviar.ro/modernizarea-li ... ATkZopRfAA
Marian Andrei
Administrator

Nu este sursa buna, sa nu mai puneti de acolo. Pana una alta de zilele astea a inceput in premiera un nou santier, vin cu noutatile! :ugeek:
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Lucian
Partener forum

Deocamdată nu este nicio mișcare pe noile tronsoane închise,Dudești,1 Decembrie-Faur sau Șincai-Nerva Traian,deci cel mai probabil...pe Mihalache.
punmeister
Utilizator avansat

Marian Andrei scrie: Mar Mar 03, 2026 6:26 pm Nu este sursa buna, sa nu mai puneti de acolo. Pana una alta de zilele astea a inceput in premiera un nou santier, vin cu noutatile! :ugeek:
Exact. ClubFeroviar este o gluma proasta.
3mil
Utilizator nou

Lucian scrie: Mar Mar 03, 2026 10:05 pm Deocamdată nu este nicio mișcare pe noile tronsoane închise,Dudești,1 Decembrie-Faur sau Șincai-Nerva Traian,deci cel mai probabil...pe Mihalache.
Din pacate asta am constatat si eu... Nu inteleg de ce de la preluarea amplasamentului si pana la primul tarnacop nu poate circula tramvaiul, cu ce afecteaza lucrarea. Mi-ar fi placut sa vad ca imediat dupa retragerea ultimului vagon sa inceapa ingradirea santierului si demontarea vechii infrastructuri. Niste timpi morti care din start dau impresia ca lucrarea se va lungi enorm nejustificat.
Toate acestea in timp ce unele vagoane de Dudesti fac turul orasului pentru acces (vezi linia 21) pentru 500m de linie de care nu s-a atins nimeni.
Aron28
Utilizator nou

Lucian scrie: Mar Mar 03, 2026 3:12 pm Încep lucrările la pasajul Basarab

https://www.facebook.com/share/1HcHhtfk7e/
Inafara de rampa dinsre Grivita, asfaltul acesta a rezistat si rezista exemplar dupa 15 ani iar ei se apuca sa-l schimbe...Prilej numa bun ca ulterior sa fie necesara reasflatarea o data pe an sau doi
Lucian
Partener forum

3mil scrie: Mie Mar 04, 2026 9:51 am
Lucian scrie: Mar Mar 03, 2026 10:05 pm Deocamdată nu este nicio mișcare pe noile tronsoane închise,Dudești,1 Decembrie-Faur sau Șincai-Nerva Traian,deci cel mai probabil...pe Mihalache.
Din pacate asta am constatat si eu... Nu inteleg de ce de la preluarea amplasamentului si pana la primul tarnacop nu poate circula tramvaiul, cu ce afecteaza lucrarea. Mi-ar fi placut sa vad ca imediat dupa retragerea ultimului vagon sa inceapa ingradirea santierului si demontarea vechii infrastructuri. Niste timpi morti care din start dau impresia ca lucrarea se va lungi enorm nejustificat.
Toate acestea in timp ce unele vagoane de Dudesti fac turul orasului pentru acces (vezi linia 21) pentru 500m de linie de care nu s-a atins nimeni.
Am mai spus o,un macaz Dudești-Vitan,ar rezolva această problema de acces. Și va trebui făcut exact la fel cum s a procedat și în intersecția de la Mihai Bravu cu Vitan să ai acces din toate părțile. Mai ales că ai și depoul în zona...
Pe retrageri seara, mai ales în jurul orei 22 coada de tramvaie,este cam de la Piata Vitan până pe la Zizin.
Ice
Utilizator avansat

Nu numai vagoanele din 21 fac turul orasului, ci si turele de 14 si 55 din Dudesti la fel se plimba prin vreo 4 sectoare pana fac accesul. Si nu este prima situatie de genul, din cauza lipsei unor simple macazuri se ajunge la niste trasee de acces/retragere aberante.
Fostul 35 pe vremea lucrarilor de modernizare de pe bd Timisoara si a depoului Militari domicilia in Dudesti cu acces si retragere la Vasile Parvan. Traseul era Vasile Parvan - Buzesti- Mihalache - bucla din Expozitiei si retur pana la Dr Felix - Pasaj Victoria - Iancu de Hunedoara - Stefan cel Mare - Mihai Bravu - Dudesti. Toate astea din cauza lipsei unui macaz direct pe Mihalache pe directia Piata Victoriei - Doctor Felix, care ar fi scutit drumul pana in Expozitiei. Din fericire situatia asta a fost corectata ulterior.
Alt exemplu relevant e 36 cand avea ture de la depoul Titan cu accesul la Republica. Se mergea pe linia lui 40 de la depou pana la intersectia Nicolae Grigorescu x Chisinau, apoi Chisinau - Pantelimon - Iancului, intoarcere in bucla de la Iancului, si inapoi pana la Republica. La fel, un macaz pe directia 1 Decembrie - Basarabia sens Republica ar fi scutit o gramada de timp pierdut aiurea pe drum.
TudorSt
Utilizator avansat

35 vechi nu putea face retragerea mai pe de-a dreptul prin Grozăvești - Vasile Milea - Progresului - Viilor - Istrate - Mărășești - Goga - Dudești? Pentru ca, din câte îmi aduc aminte, tronsonul din Bulevardul Timișoara între Vasile Milea și Răzoare a fost modernizat după (când mergea linia 51 între Șura Mare și Răzoare), deci nu cred ca era închis.
Ice
Utilizator avansat

Varianta mentionata de tine da, era mai scurta, dar nu cunosc motivele pentru care se facea itinerariul ala prin sectorul 1. La momentul respectiv aveam tangente cu zonele prin care facea retragerea 35, si eram nedumerit de ce o linie din vestul orasului face un asemenea ocol ca sa vina la Dudesti.
Poate avem colegi care au mai multe informatii legate de treaba asta si ne pot lamuri.
Lucian
Partener forum

Sunt în continuare promisiuni de la primar că s ar deschide circulația lui 5...curând

https://pulsulcapitalei.ro/linia-5-de-t ... copertine/
Scrie răspuns

Înapoi la “Cafeneaua și reportajele Mobilitate.eu”