Bun venit în cafeneaua virtuală Mobilitate.eu!
Avantajul este pentru cei care locuiesc in zona, ca nu vor mai avea coloana de masini la bulevard, dar nici asta nu este o garantie. Plus ca fluxul de trafic de pe Mihai Bravu spre Dristorului / Baba Novac / Traian Popovici va fi acelasi.
Am o întrebare de ceva vreme. Credeți că ar fi o idee bună ca după finalizarea lucrărilor la metrou de pe Calea Griviței, linia 97 să fie spartă în două linii: 65 M Străulești - Piața Romană (la dus prin Calea Griviței - Bd. Dacia, iar la întoarcere prin Str. Gheorghe Manu - Str. Occidentului, cu condiția completării rețelei lipsă de pe Bd. Dacia) și 72 Gara Basarab - Turnu Măgurele (cu troleibuze pe autonomie)?
Mă gândesc că dacă linia 97 va reveni pe traseul M Străulești - Pasaj Mihai Bravu fără a se crea noi culoare unice pentru troleibuze, se vor produce iarăși decalaje pe traseu. Apoi se va pune problema și de alocarea troleibuzelor în Bucureștii Noi, având în vedere că domnul Marian Andrei a propus la vremea aceea să fie introduse troleibuzele Solaris acolo (inițiativă foarte lăudabilă, de altfel).
Pe înțelesul dumneavoastră, linia 65 ar deveni astfel un fel de 62 pentru cartierul Bucureștii Noi (legătură directă între periferie, gară și centru), iar 72 ar fi practic fosta linie 133 extinsă la Turnu Măgurele (pentru a avea troleibuzele unde să reîncarce bateriile).
Mă gândesc că dacă linia 97 va reveni pe traseul M Străulești - Pasaj Mihai Bravu fără a se crea noi culoare unice pentru troleibuze, se vor produce iarăși decalaje pe traseu. Apoi se va pune problema și de alocarea troleibuzelor în Bucureștii Noi, având în vedere că domnul Marian Andrei a propus la vremea aceea să fie introduse troleibuzele Solaris acolo (inițiativă foarte lăudabilă, de altfel).
Pe înțelesul dumneavoastră, linia 65 ar deveni astfel un fel de 62 pentru cartierul Bucureștii Noi (legătură directă între periferie, gară și centru), iar 72 ar fi practic fosta linie 133 extinsă la Turnu Măgurele (pentru a avea troleibuzele unde să reîncarce bateriile).
- Fişiere ataşate
-
- 72 (Gara Basarab - Turnu Măgurele).jpg (386.84 KiB) Vizualizat de 109 ori
-
- 65 (M Străulești - Piața Romană).jpg (379.8 KiB) Vizualizat de 109 ori
-
Silviu
- Utilizator avansat
Ceva asemănător am propus și eu, inclusiv prin petiție la TPBI.
Doar că am propus pe 76, Piața Reșița- Gara Basarab iar 97, Străulești-Piața Universitatii.
Acel 65 ar urma să aibă troleibuze fără autonomie pe care nu au de unde să le ia, astfel folosind troleibuze cu autonomie, vor putea ajunge la Universitate.
Când vor veni articulatele, părerea mea e că 72 se poate desființa iar 73 va avea articulate.
Dar sunt slabe speranțe să se renunțe la actualul traseu al lui 97.
Doar că am propus pe 76, Piața Reșița- Gara Basarab iar 97, Străulești-Piața Universitatii.
Acel 65 ar urma să aibă troleibuze fără autonomie pe care nu au de unde să le ia, astfel folosind troleibuze cu autonomie, vor putea ajunge la Universitate.
Când vor veni articulatele, părerea mea e că 72 se poate desființa iar 73 va avea articulate.
Dar sunt slabe speranțe să se renunțe la actualul traseu al lui 97.
La 97 nu cred ca vor mai umbla,problema fiind de aglomerație unde este cam pe tot traseul. Ca să nu mai vorbim de zona centrală. Pleaca de la Timpuri Noi-Nerva Traian deja full,singurul aspect fiind de suplimentare. Asta ar fi marea urgență...
65-ul propus ar fi fezabil, legand zona de nord vest cu centrul si oferind o alternativa la 86.
Dar acel 72 este cam greu de realizat parerea mea, din cauza neajunsurilor enumerate, iar o prelungire pana la Turnu Magurele ar complica suplimentar lucrurile. Rolul lui in forma actuala e de ranforsare a lui 73 pe cea mai aglomerata portiune practic, pe Vacaresti - Obregia. Singura obiectie care s-a mai discutat pe aici, ar fi mutarea capatului la rondul unde se separa bdul Tineretului de Vacaresti, ca sa aiba si mai mult sens, lucru valabil si pentru 76.
Dar dupa cum spune si Lucian, greu de crezut ca se va umbla la 97 intr-un viitor apropiat, si asa au fost destule discutii si plangeri dupa disparitia lui 133, o noua bulversare n-ar ajuta la nimic.
Dar acel 72 este cam greu de realizat parerea mea, din cauza neajunsurilor enumerate, iar o prelungire pana la Turnu Magurele ar complica suplimentar lucrurile. Rolul lui in forma actuala e de ranforsare a lui 73 pe cea mai aglomerata portiune practic, pe Vacaresti - Obregia. Singura obiectie care s-a mai discutat pe aici, ar fi mutarea capatului la rondul unde se separa bdul Tineretului de Vacaresti, ca sa aiba si mai mult sens, lucru valabil si pentru 76.
Dar dupa cum spune si Lucian, greu de crezut ca se va umbla la 97 intr-un viitor apropiat, si asa au fost destule discutii si plangeri dupa disparitia lui 133, o noua bulversare n-ar ajuta la nimic.
Se închide Dudestiul,printre altele. Va fi horror în intersecția aia de la Dristor.
https://clubferoviar.ro/foto-modernizar ... dfsSIqI74g
Nu neaparat. Daca se regandesc putin si timpii de semaforizare, este posibil sa se circule mai bine, pentru ca dispare o directie de mers si un conflict de trafic (virajul stanga Camil Ressu - M. Bravu ce trebuia sa acorde prioritate celor ce veneau de pe Dudesti). Presiunea mai mare va fi pe arterele secundare care vor prelua devierile.Lucian scrie: Vin Mar 13, 2026 12:26 pm Se închide Dudestiul,printre altele. Va fi horror în intersecția aia de la Dristor.