Discutii despre trasee si modificari de trasee si parc circulant in regiune
Reaparitia lui 74 ar fi foarte binevenita pe Emil Racovita, dat fiind ca 312 ramane blocat prin centru, si 243 chiar daca dupa scurtare arata mult mai bine tot sunt momente cu goluri destul de mari intre vehicule.
Singura dilema intr-adevar, ar fi montarea retelei sub pasajul de la Grand Arena, in conditiile in care acolo ar trebui sa fie stationarea la capat de linie, asa ca asta e de urmarit.
Cat despre 312, n-as zice ca desfiintarea e o solutie pentru ca asa portiunea de Splai intre Unirii si Mihai Bravu ar ramane descoperita. 223 nu il pun la socoteala pentru ca e ca si cum n-ar fi la ce intervale de succedare are. Se pot scoate 2-3 ture si trimise in 123 si prin cascada si in 104 sa se descurce mai bine in zona centrala, dar si in Pantelimon in cazul lui 104.
Singura dilema intr-adevar, ar fi montarea retelei sub pasajul de la Grand Arena, in conditiile in care acolo ar trebui sa fie stationarea la capat de linie, asa ca asta e de urmarit.
Cat despre 312, n-as zice ca desfiintarea e o solutie pentru ca asa portiunea de Splai intre Unirii si Mihai Bravu ar ramane descoperita. 223 nu il pun la socoteala pentru ca e ca si cum n-ar fi la ce intervale de succedare are. Se pot scoate 2-3 ture si trimise in 123 si prin cascada si in 104 sa se descurce mai bine in zona centrala, dar si in Pantelimon in cazul lui 104.
- Marian Andrei
- Administrator
Momentan odata cu intrarea Yutong, va fi suplimentata linia 95, la 7 ture in zile lucratoare, ramanand singura linie in general cu Ikarus a depoului BN.
O problema care va trebui rezolvată și ajustata din mers,după părerea mea,daca tot se fac reorganizări de trasee și altele de genul,va fi sau va trebui luat în considerare,pe lângă suplimentari de linii mai ales pe zona de weekend,dar și faptul ca sa nu se mai retragă multe ture în afara orelor de vârf. Sunt linii importante mai ales,dar și le putem lua în considerare și pe cele mai mici daca nu știu,au 7-8 ture și se retrag 3-4 ture în afara orelor de vârf...este o tragedie chiar și acolo pentru numărul mai mic de călători deoarece acei puțini care așteaptă acea linie,li se dublează timpii de așteptare. Nu mai spun de pe liniile importante,vorbind de linii pe care le cunosc mai bine și cu care tranzitez capitala cel mai des, de exemplu în cazul liniei 123 unde ramane doar cu 11 ture în afara orelor de vârf...din 17. Aceasta fiind o linie foarte aglomerata la orice oră. Desigur,pot fi mai multe exemple...
Ar fi mai fi și treburi de plecare ultima și prima mașină pe traseu,unde și aici cererea s a schimbat și este pentru a pleca prima mașină pe traseu în jur de ora 4 sau 4:30(cel mai târziu)pentru a ajunge oamenii la munca,apoi ultima după părerea mea ar trebui sa fie undeva in jur de 23:30-24. Apoi, sa intre liniile de noapte pe trasee deoarece "lumea" circula dintr o parte în alta,până în jurul orei 24 când cei mai multi se retrag atunci spre casa.
Deci in concluzie,ar fi multe de făcut.
Scuze daca m am întins mai mult...
Ar fi mai fi și treburi de plecare ultima și prima mașină pe traseu,unde și aici cererea s a schimbat și este pentru a pleca prima mașină pe traseu în jur de ora 4 sau 4:30(cel mai târziu)pentru a ajunge oamenii la munca,apoi ultima după părerea mea ar trebui sa fie undeva in jur de 23:30-24. Apoi, sa intre liniile de noapte pe trasee deoarece "lumea" circula dintr o parte în alta,până în jurul orei 24 când cei mai multi se retrag atunci spre casa.
Deci in concluzie,ar fi multe de făcut.
Scuze daca m am întins mai mult...
- Marian Andrei
- Administrator
Si inca o noutate - inteleg ca 86 va merge Cartier Pajura - Gara de Nord - Baicului, traseul il vom vedea cand iese comunicatul oficial.
Daca 86 va merge pe traseul de baza intre Pajura si Pache,apoi pe traseul actualului 685, da acesta nu ar mai avea sens. Desi probabil si asta e o masura temporara pana se inchide si zona garii Obor pentru reabilitare.
Pai cel mai probabil asta e și logica sa l "plimbe" pe unde se poate fiind acum pe baterii...noul 86. Tot la fel de probabil,îl vom mai vedea plimbat dintr o parte în alta pe perioada lucrărilor de modernizare la liniile de tramvaie.
Singurele artere din estul orașului care ar mai putea fi închise total circulației din cauza lățimilor sunt Str. Traian, Calea Călărașilor și Bd. Pache Protopopescu. Pe Bd. Ferdinand I (între Mihai Bravu și Gara Obor), respectiv Bd. Gării Obor sunt câte două benzi pe sens.Ice scrie: Joi Mar 26, 2026 5:55 pm Daca 86 va merge pe traseul de baza intre Pajura si Pache,apoi pe traseul actualului 685, da acesta nu ar mai avea sens. Desi probabil si asta e o masura temporara pana se inchide si zona garii Obor pentru reabilitare.
Bucla liniei de troleibuze este fix la intersecția Bulevardului Gării Obor cu strada Baicului.
Acolo la gara Obor, în schimb, cred că este posibil să se întâmple exact ca pe Bd. General Paul Teodorescu atunci când au modernizat linia de troleibuz odată cu cea de tramvai.
Acolo la gara Obor, în schimb, cred că este posibil să se întâmple exact ca pe Bd. General Paul Teodorescu atunci când au modernizat linia de troleibuz odată cu cea de tramvai.
- Marian Andrei
- Administrator
Da, 85 va intoarce la Arena.