Achiziția de autobuze hibrid de 18 metri (2024)

Discuții și informații despre autobuzele STB SA și achiziții viitoare ce includ și autobuze electrice
punmeister
Utilizator avansat

Spre mirarea nimanui, DAIMLER TRUCK & BUS ROMANIA (lider) - RAIFFEISEN LEASING IFN este unicul ofertant cu Citaro G Hybrid.
Marian Andrei
Administrator

Sa vedem si cat de repede se termina evaluarea si apoi cat de repede vin. Era nevoie de un refresh pe linia de aeroport, mai ales ca si Otokar incep sa se apropie rapid de 8 ani...
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
punmeister
Utilizator avansat

Contractul cu MB + Raifaissen Leasing IFN a fost atribuit astazi, pentru suma de 21.362.030,4 euro (approx. 712.000 euro/unitate).

Fiind luat in leasing financiar, evident ca pretul este mai mare fata de o licitatie unde erau fie fonduri ale STB sau ale primariei. Cum STBul nu sta bine, puteti sa va imaginati ce risk premium si-au luat Raiffaisen in considerare.
Marian Andrei
Administrator

Nu inteleg achizitia asta oricum, era mai bine daca se cautau fonduri UE pentru un lot mai mare, 100-200, de hibride sau chiar electrice articulate.
Mobilitate.eu
Albert
Utilizator avansat

Avem vreun termen de livrare aici?
punmeister
Utilizator avansat

Nu stiu. SIngurul lucru pe care il stiu era ca termenul maxim era de 18 luni de la semnare, deci cel mai tarziu Iunie 2027.

La Brasov tin minte ca au livrat in 6-8 luni tot lotul.
Marian Andrei
Administrator

Ar fi bine daca vin prin vara, sa mai completam parcul cu autobuze climatizate. Pe 100 e full mai mereu in ultima vreme...
Mobilitate.eu
Lucian
Partener forum

Că tot s a adus discuția de articulate și de linia 100,cate mai sunt funcționale din cele otokar?
Problema ar fi că sunt puține din cele articulate care ar urma să vina și sunt tot mai multe linii arhipline,mai ales în zona centrala
Marian Andrei
Administrator

Vreo 15 sunt functionale aproape permanent, insa majoritatea por fi reparate cu putin interes.
Cele noi vor merge in principal in 100 si posibil 335 si 381.
Mobilitate.eu
Ice
Utilizator avansat

In fond si la urma urmei, sunt niste autobuze de 8 ani doar, si tinand cont de faptul ca sunt si de capacitate mare ar trebui prioritizate la reparatii / mentenanta, asa cum e ea. Dar doar sa circule.
Lucian
Partener forum

Nu le dai bani,sub orice forma aici,că sunt reparatii sau cum ar trebui în mod normal,de garanție extinsă,nu se ating de autobuze. Doar la noi,cred că este posibil așa ceva unde niste autobuze relativ noi,sa nu îți poată circula. La noi,va fi o adevărată problema și unde Marian este mai avizat și cunoaște mai bine, și în legătură cu noile trenuri sau autostrăzi,unde după ce vor ieși din garanție,va fi o mare problema cu costurile. Se va putea ajunge ca sa nu putem circula pe autostrăzi sau cu noile trenuri pentru că ne vor paste niste costuri uriașe de reparații și întreținere ale acestora.
Scrie răspuns

Înapoi la “Autobuzele STB SA”