Interesant,cel puțin...
https://www.economica.net/solutie-pentr ... 61038.html
Bun venit în cafeneaua virtuală Mobilitate.eu!
- punmeister
- Utilizator avansat
Ideea fundamentala este sa fie totusi Imperio de 18m, cum este cel care a fost prezentat la InnoTrans 2024. Altfel NU vad cum s-ar putea altfel.
Iar ca wishful thinking, poate chiar sa se ia in calcul si extinderea tramvaielor la 27 sau 36 de metri. Repet, vis umed, dar do-able daca exista interes.
Nu de alta dar din 2027 incolo o sa avem deschideri de linii post-reabilitare, si o sa fie nevoie de tramvaie. Deci exista o oportunitate.
Iar ca wishful thinking, poate chiar sa se ia in calcul si extinderea tramvaielor la 27 sau 36 de metri. Repet, vis umed, dar do-able daca exista interes.
Nu de alta dar din 2027 incolo o sa avem deschideri de linii post-reabilitare, si o sa fie nevoie de tramvaie. Deci exista o oportunitate.
- Marian Andrei
- Administrator
Ar fi bine daca se cumpara macar 40, sunt destule linii unde se preteaza. Plus ca nu mai stiu daca e prevazut sa mearga si in comanda multipla, moment la care ar putea completa parcul pe orice linie.
- punmeister
- Utilizator avansat
Tramvaiele conform CS au cupla electrica Schaku pentru comanda multipla. Practic ideea din 2019 era ca tramvaiele sa fie cuplate in timpul zilei (2x18) si in weekend sa circule si solo.Marian Andrei scrie: Mar Iul 21, 2026 2:17 pm Ar fi bine daca se cumpara macar 40, sunt destule linii unde se preteaza. Plus ca nu mai stiu daca e prevazut sa mearga si in comanda multipla, moment la care ar putea completa parcul pe orice linie.
@TudorSt, deloc chiar, ar prinde foarte bine si celelalte 60. Mai bagi si cele 100 de tramvaie noi de 36m propuse (79 au finantarea, restul de 21 sunt TBD) si uite asa inlocuiesti tot parcul de rable.
- Marian Andrei
- Administrator
DA, sa fie luate toate 100. Ca oricum nu ar depasi suma actuala de penalitati.
- punmeister
- Utilizator avansat
Asa zic si eu, toate 100 ca sa punem odata cruce epocii rablelor. Mai ales in weekend unde pot circula exclusiv tramvaie noi.
Plus ca ele oricand daca exista vointa, pot fi extinse de la 18m la 27m, chiar 36m, gratie modularitatii platformei Imperio.
Plus ca ele oricand daca exista vointa, pot fi extinse de la 18m la 27m, chiar 36m, gratie modularitatii platformei Imperio.
- punmeister
- Utilizator avansat
Fata de dezastrul numit Nicusor Dan, tind sa cred ca Ciucu va judeca rational propunerea venita.
Propun urmatorul exercitiu de imaginatie. Daca se iau toate 100, ar insemna 50 de tramvaie de 2x18m in timpul saptamanii care pot suplimenta liniile cu Imperio si tramvaie PPC (99 PPC de toate tipurile*, 17 BLF). In weekend, pot tine reteaua exclusiv cu tramvaie noi prin decuplarea lor.
Iar cu celelalt proiect de 100 (63+16+21, fiind trei proiecte de finanțare, doua fiind aprobate - 63+16), practic ai elimina total rablele din parc.
*am pus la socoteala si ce se afla la RK si CA-izare.
Propun urmatorul exercitiu de imaginatie. Daca se iau toate 100, ar insemna 50 de tramvaie de 2x18m in timpul saptamanii care pot suplimenta liniile cu Imperio si tramvaie PPC (99 PPC de toate tipurile*, 17 BLF). In weekend, pot tine reteaua exclusiv cu tramvaie noi prin decuplarea lor.
Iar cu celelalt proiect de 100 (63+16+21, fiind trei proiecte de finanțare, doua fiind aprobate - 63+16), practic ai elimina total rablele din parc.
*am pus la socoteala si ce se afla la RK si CA-izare.
- Marian Andrei
- Administrator
Ceva trebuie facut pentru ca sunt ceva probleme cu parcul, inteleg ca nu prea mai are cine sa repare motoarele CC.
- punmeister
- Utilizator avansat
Atunci singura solutie ramane transformarea in CA a CH-PPCurilor si a PPC-urilor reostatice.
S a adoptat insolventa la stb. Să vedeți distracție...
https://www.economica.net/stb-intra-in- ... t_ej942h2Q
https://www.economica.net/stb-intra-in- ... t_ej942h2Q
Țin minte că pe lângă celebrele linii cu care am mai circulat,respectiv liniile 11 și 12 pe Viilor,am prins Tatra pe linia 8 care a întors,sper sa nu greșesc și dacă îmi amintesc bine un weekend, pe relația Dudești-Vitan.
Asta pe langa siamezele din linia 30 și așa mai departe.
Marian,cel mai probabil știe mai bine și mai multe cu aceea perioada in care linia 8 a întors o perioada pe relația Dudesti-Vitan.
Asta pe langa siamezele din linia 30 și așa mai departe.
Marian,cel mai probabil știe mai bine și mai multe cu aceea perioada in care linia 8 a întors o perioada pe relația Dudesti-Vitan.
- punmeister
- Utilizator avansat
Din perspectiva insolventei, in teorie contractul poate fi legat si de faptul ca pot fi inlocuite rablele reostatice cu tramvaie in CA.punmeister scrie: Mar Iul 21, 2026 3:10 pm Atunci singura solutie ramane transformarea in CA a CH-PPCurilor si a PPC-urilor reostatice.