Bun venit în cafeneaua virtuală Mobilitate.eu!
- punmeister
- Utilizator avansat
Partea buna este la troleibuze, unde 45 de unitati pot inlocui si Citelis. Astfel am avea 267 de troleibuze noi (100 Solaris + 22 Yutong + 100 articulate + 45 anuntate acum) care sa tina toata reteaua.
-
Silviu
- Utilizator avansat
Chiar este o veste bună! Măcar să reușim să inlocuim vehiculele vechi , apoi vom vedea, probabil că vor urma licitații, mai durează până vor vani.
Și eu am fost surprins de autobuzele de 10m, dar până la urmă decât deloc, e bine și așa!
Și eu am fost surprins de autobuzele de 10m, dar până la urmă decât deloc, e bine și așa!
De ajuns,cu siguranță nu vor fi. Și nici de renunțat la citelis prea ușor,în condițiile în care după ce se va termina,sau Intr o mai mare măsură nebunia cu modernizările,șantierele la linii,cu siguranță,cererea /capacitatea de transport va crește și mai mult. Mai ales și cu aceea treabă,daca se va pune in practica de la anul cu mașinile poluante in zona centrala și așa mai departe...
N-as zice nici asa. Intr-adevar, liniile de noapte sunt si ele din ce in ce mai folosite, mai ales daca sunt evenimente in zona centrala, se pleaca full de la Unirii.Lucian scrie: Mie Oct 07, 2026 5:54 pm Sunt bune pentru liniile de noapte,dar și acestea sunt tot mai aglomerate.
- punmeister
- Utilizator avansat
Eu va propun urmatorul exercitiu de gândire. Daca achizitiile in curs si cele propuse sunt duse pana la capat, am avea urmatoarea flota de bus+troleibuz:
- 400 Otokar Kent (50 C10 + 320 C12 + 30 C18)
- 160 Mercedes Citaro Hybrid (130 solo + 30 articulate)
- 100 ZTE Granton
- 40 electrice noi (20 de 12m + 20 de 10m)
- 100 Solaris Trollino 12 IV
- 22 Yutong U12(T)
- 100 troleibuze articulate
- 45 troleibuze anuntate acum (solo sau articulate?)
Asta ar insemna 967 de vehicule noi. La turatiile de acum plus push-ul pentru benzi dedicate, ar trebui ca in Bucuresti sa nu mai existe urma de Citaro E3/E4, Ikarus si Citelis. Dar asta inseamna sa existe si interes la nivel de fleet management, mai ales la Otokar si Citaro Hybrid solo unde garantia este pe duca.
- 400 Otokar Kent (50 C10 + 320 C12 + 30 C18)
- 160 Mercedes Citaro Hybrid (130 solo + 30 articulate)
- 100 ZTE Granton
- 40 electrice noi (20 de 12m + 20 de 10m)
- 100 Solaris Trollino 12 IV
- 22 Yutong U12(T)
- 100 troleibuze articulate
- 45 troleibuze anuntate acum (solo sau articulate?)
Asta ar insemna 967 de vehicule noi. La turatiile de acum plus push-ul pentru benzi dedicate, ar trebui ca in Bucuresti sa nu mai existe urma de Citaro E3/E4, Ikarus si Citelis. Dar asta inseamna sa existe si interes la nivel de fleet management, mai ales la Otokar si Citaro Hybrid solo unde garantia este pe duca.
Pe hartie e ok, dar important e si realitatea din teren sa coincida. Mai ales la nivel de fleet management, unde stim cu totii ca STB sta prost spre foarte prost. Si aici ma refer la mentenanta in principal, dar si la repartizarea parcului circulant pe trasee, unde tipurile de vehicule utilizate sa fie adaptate fluxului de calatori de pe linia respectiva.
O bătaie de joc,cum sa aduci doar 5 bucăți.
In alta ordine de idei,până ajung la noi stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice,nu va mai fi nevoie de ele pentru că între timp s a "inventat" un nou mod de încărcare...prin anvelope.
https://piataauto.md/Stiri/2026/10/VIDE ... qM5p-S8ynA
In alta ordine de idei,până ajung la noi stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice,nu va mai fi nevoie de ele pentru că între timp s a "inventat" un nou mod de încărcare...prin anvelope.
https://piataauto.md/Stiri/2026/10/VIDE ... qM5p-S8ynA