Bun venit în cafeneaua virtuală Mobilitate.eu!

Cafeneaua virtuală Mobilitate.eu care în viitorul nu foarte depărtat va deveni realitate și reportajele Mobilitate.eu
Scrie răspuns
punmeister
Utilizator avansat

Ar fi chiar foarte bine. Ele conform CS trebuie sa aiba cupla electrica Schaku pentru tractiune multipla, deci ai putea avea 20 de tramvaie de 36m asa.

Plus ca la un moment dat dupa ce se termina acest haos financiar, sa fie extinse la 27m, sau chiar 36m prin achizitionarea de module suplimentare.
Lucian
Partener forum

La și altele,la Unirii sau mai bine spus în zona Unirii,în weekend majoritatea liniilor pleacă destul de aglomerat spre cartiere. Chiar dacă s au mai suplimentat niște linii în weekend cu 1-2 ture fata de perioada din pandemie,tot sunt sub numărul de ture avut înainte de pandemie. Am observat asta,în mai multe weekenduri având drumuri și diverse treburi,cum că la Piata Unirii 1 și în cea de la I.C.Bratianu pentru celebrele linii 104 și 123,este mereu aglomerat.
Aici va trebui lucrat,nu știu cum se face monitorizarea dar ar trebui văzut și volumul de călători din anumite stații,la modul că dacă înainte cu 1-2 stații îți urca 3-5 oamenii și la următoarea îți va urca de două sau trei ori mai mult nu înseamnă că nu are cerere acea linie.
Deja din cauza aglomeratiei,am observat un fenomen la modul că statia de la Blaga/Zepter ca și fiind cunoscută,de pe colt pentru 123 este tot mai aglomerata,unde de multe ori vedeai 5-7 călători pentru că mulți aleg să vina cu ce vine prima dată,și apoi să continue drumul mai departe în caz că vine între timp,în cazul de față...123-ul. Un fel de modă data la Posta Vitan,în cazul tramvaielor unde lumea stă seara la colț,în funcție de ce vine primul tramvaiul sau autobuzul.
Albert
Utilizator avansat

Marian Andrei scrie: Sâm Ian 24, 2026 12:36 pm Am auzit de ceva timp varianta subcontractarii catre Astra, cu modelul nou prezentat acum doi ani la Berlin. Ar fi ceva bun.
Da, dar in acest caz STB poate refuza recepția pentru ca tramvaiul livrat nu este identic cu tramvaiul ofertat. Eu nu sunt deloc convins ca această achiziție va fi dusă la capăt, în principiu pentru ca VFU nu prea mai are cum să livreze ceea ce a ofertat inițial.
Lucian
Partener forum

Noile troleibuze în drum spre capitala,cel mai probabil spre depou.
https://vm.tiktok.com/ZNRSS53Po/
Marian Andrei
Administrator

Erau in drum spre Ciolpani, unde vor fi echipate, la BN ajung cam in 2-3 saptamani.
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Lucian
Partener forum

Foarte interesant ce ar urma să se întâmple. Să sperăm că nu...totusi
https://buletin.de/bucuresti/editorial- ... Ji0uYaaNEA
Lucian
Partener forum

Devine șantier și Calea Călărași de săptămâna aceasta. Așa cum am anticipat,în jurul datei de 1 februarie sa mai vedem și alte șantiere deschise,cel mai probabil de weekendul viitor.

https://b365.ro/foto-mutati-masinile-de ... RHNXyv2O6Q
Albert
Utilizator avansat

De Mihalache se mai știe ceva?
Marian Andrei
Administrator

Mihalache si Pipera incep urmatoarele. Calarasi nu e santier nou deschis, doar avanseaza cu lucrarile.
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Scrie răspuns

Înapoi la “Cafeneaua și reportajele Mobilitate.eu”