Lun Sep 08, 2025 10:50 pm
Poate o dau în offtopic, însă vorbesc din punctul de vedere al unei persoane al cărui prieten a fost implicat într-un accident cu trotinetă electrică. Toate aceste incidente unde sunt implicate trotinetele se datorează comportamentului unor persoane, printre care și adolescenți care vor să arate cât de tari sunt (aici mă refer la incidentul de mai sus). Sunt sigur că unii din ei se vor bucura de ce “realizare” au făcut, fără să fie sancționați. Și acest lucru se vede și prin trotinetele aruncate în râul Dâmbovița. De asemenea, dacă tot vorbim despre trotinete, încă mă îngrijorează faptul că după atâtea accidente, unele mortale, nu s-a luat o decizie în privința trotinetelor, care da au sens, fiind un mijloc rapid pentru distanțe scurte, însă observăm zeci de accidente, trotinete aruncate în bătaie de joc, ajungându-se până la un tramvai deraiat. Am văzut foarte mulți copii(12-14 ani) care umblă și cu trotinete cu o viteză de peste 30 de km, iar consecințele sunt cele de mai sus. Tot ce ar trebui făcut ar fi ca trotinetele de ride-sharing să fie interzise, iar cele achiziționate, restricționate doar celor ce au cunoștiințe în a conduce așa ceva, desigur cu echipamentul adecvat.