Bineînțeles, tot cu U12 și U18 s-a ofertat. Btw, prin simplul fapt că au aceeași denumire comercială îți arată că sunt busuri electrice.
Principiul lor de funcționare mi-a fost explicat de o persoană din domeniu, dar este explicat și la finalul acestui articol: https://magyarbusz.info/2025/08/26/az-i ... litendert/
Yutong U12 (22 - 2025)
- punmeister
- Utilizator avansat
Mda, vad ca si in Olanda au prins Yutong contracte pentru U12T si U18T pe concesiunea din Arnhem–Nijmegen a Transdev.
- Marian Andrei
- Administrator
In depoul Bucurestii Noi deja au inceput sa fie mutate si reorganizate epavele Ikarus ramase prin curte, noile troleibuze fiind asteptate spre finalul lunii ianuarie. 
- Marian Andrei
- Administrator
Conteaza rezultatul si fiabilitatea, in rest este tehnologia constructorului, si poate e mai ok asa, vedem ca mult laudatele Solaris sunt pline de probleme...
Doamne Ajută să fie fiabile. După părerea mea, un factor generator de probleme la troleibuzele Solaris ar fi felul în care sunt concepute echipamentele, ele fiind adaptate pentru tensiune de 600W, nu de 750, dar, aici deja o dăm în tărâmul off topic-ului.
- Marian Andrei
- Administrator
Echipamentele sunt standard, difera partea de soft, ele initial venind cu un soft adaptat pentru 600V.
- Marian Andrei
- Administrator
In mod normal vin toate 22 odata. Ultima estimare era ianuarie-februarie.
- punmeister
- Utilizator avansat
Normal, doar nu o sa puna o unitate pe vapor. Probabil ca printre alea 22 o sa mai fie si cele ale Budapestei si ale Arnhemului.
- Marian Andrei
- Administrator
Au sosit in baza producatorului de la Ciolpani! Au numere de parc 5601-5622. Probabil in februarie ajung la STB.
- Marian Andrei
- Administrator
Cel mai probabil 5501-5600 vor fi cele 100 ce vor fi licitate anul asta, ca sa vina in continuare la depou dupa 5500.
-
Silviu
- Utilizator avansat
Cred că TPBI a ales linia 86 pentru troleibuzele Yutong pentru că ele au interiorul aproape identic cu cel al autobuzelor ZTE, scaune duble pe ambele părți, din fața până in spate! Se vede acest lucru și din pozele lui Stelian Bujduveanu și poate ați văzut pe YouTube prezentarea autobuzului Yutong U12, din 2024!
Linia 86 este dublată de 90 si, până la Mihai Bravu și de 104. Apoi de la Școala Iancului până la Piața Romană de 79, apoi și de 97.
Dela Romană până la Gara de Nord, de 79.
De la Gara de Nord până la Clabucet de 93 și 97, plus metroul. Va mai rămâne Clabucet- Depoul Bucureștii Noi unde va fi singură, apoi Depoul- Dridu dublat de 97
La 20 de ture plus dublarile de mai sus, cred că Yutongurile vor face față cu brio.
Ceea ce a spus #Andrei, că linia 79 va rămâne la fel până la venirea altor troleibuze noi, mi-a dat ideea de mai mai sus, poate așa au gândit si cei de la TPBI!
Linia 79 este de fapt o ranforsare pentru 70 și 86!
Cred că Yutongurile nu pot face față unor linii aglomerate.
Linia 86 este dublată de 90 si, până la Mihai Bravu și de 104. Apoi de la Școala Iancului până la Piața Romană de 79, apoi și de 97.
Dela Romană până la Gara de Nord, de 79.
De la Gara de Nord până la Clabucet de 93 și 97, plus metroul. Va mai rămâne Clabucet- Depoul Bucureștii Noi unde va fi singură, apoi Depoul- Dridu dublat de 97
La 20 de ture plus dublarile de mai sus, cred că Yutongurile vor face față cu brio.
Ceea ce a spus #Andrei, că linia 79 va rămâne la fel până la venirea altor troleibuze noi, mi-a dat ideea de mai mai sus, poate așa au gândit si cei de la TPBI!
Linia 79 este de fapt o ranforsare pentru 70 și 86!
Cred că Yutongurile nu pot face față unor linii aglomerate.
- Marian Andrei
- Administrator
Linia 86 a fost aleasa din doua motive principale, primul este refacerea legaturii directe dintre zona Pajura/Bucurestii Noi cu Gara si centrul, apoi pentru ca parcul de Ikarus este la pamant, ramanand singura linie centrala cu parc vechi de troleibuze, iar acum este „chinuit” deservita deja cu aproape jumatate din parc Solaris.
Linia 86 este de asemenea in proiectul de modernizare cu cele 100 de articulate ce vor fi licitate anul asta, dar acestea chiar daca vin nu vor putea intra in 86 pana nu este gata lucrarea la Clabucet.
Decizia de a intra cu Yutong si a reveni cu 86 in Pajura, este una din cele mai bune posibile.
Linia 86 este de asemenea in proiectul de modernizare cu cele 100 de articulate ce vor fi licitate anul asta, dar acestea chiar daca vin nu vor putea intra in 86 pana nu este gata lucrarea la Clabucet.
Decizia de a intra cu Yutong si a reveni cu 86 in Pajura, este una din cele mai bune posibile.
-
Silviu
- Utilizator avansat
Da, și eu am spus că e o decizie bună și dacă ar avea "ajutoarele" menționate ar putea rămâne in continuare cu Yutongurile pe 86.
Părerea mea e că pe 86 nu se impun articulate! După ce vin articulatele, cred că ar trebui regândite unele trasee. In acea listă cu articulate sunt menționate total aiurea unele trasee, 85, 69, 382 trolebuzificat!!!
381 (81), e cel mai îndreptățit pentru articulate!
Părerea mea e că pe 86 nu se impun articulate! După ce vin articulatele, cred că ar trebui regândite unele trasee. In acea listă cu articulate sunt menționate total aiurea unele trasee, 85, 69, 382 trolebuzificat!!!
381 (81), e cel mai îndreptățit pentru articulate!