In cazul in care va intrebati de ce au disparut Imperio de pe linia 7, azi am tot intrebat si eu, pana la urma am aflat si verificat pe teren, din cauza liniei colmatate de la Eroii Revolutiei, sens Viilor. Dar problema este ca au fost compromise si toate vagoanele liniilor 10 si 25...
Am transmis si catre STB SA, si am primit asigurari ca se va interveni chiar din noaptea ce urmeaza.
Linia 25 - Preciziei - Valea Cascadelor - Timișoara - Progresului - Viilor - Giurgiului
- Marian Andrei
- Administrator
- Marian Andrei
- Administrator
După dezastrul gazonului instalat pe linia 32, care a compromis atât șinele și sistemele de prindere, dar și terasamentul, un alt tronson din București începe să se deterioreze din cauza gazonului instalat pe o soluție tehnică ce nu este compatibilă cu sistemele Green Track. Discutăm despre Șoseaua Progresului, între Răzoare și Constantin Istrati, unde 5 linii importante de tramvai – 1, 10, 11, 25, 47, dar și tramvaiele ce fac accesul pe linia 41 dinspre depourile Alexandria și Victoria, circulă zilnic. Este vorba de tronsonul cel mai aglomerat din București, cu un flux crescut de tramvaie si călători, ce asigură legături cu toate zonele orașului. Tronsonul are 6 stații și lungimea de 3km. Aici, deja în câteva locuri STB SA a intervenit, existând și o deraiere a unui tramvai Bucur LF din cauza terasamentului denivelat. Uzura încă nu este accentuată, motivul fiind construcția mai nouă a căii de rulare, modernizată în anul 2007, dar este nevoie de organizarea unor intervenții într-un timp destul de scurt, pentru a nu se ajunge la probleme greu de remediat, cum este cazul liniei 32.
Montat tot în anul 2018, gazonul, evident cu un aspect plăcut și modern, dar nociv pentru o soluție tehnică ce nu este adaptată acestei amenajări, s-a deteriorat vizibil în ultimii ani, iar vizual, fată de anii trecuți, se vede cu ochiul liber cum pământul începe să se lase spre patul de piatră spartă al căii de rulare, într-un timp destul de scurt de timp urmând să vedem o accentuare a denivelărilor. Mai mult, sistemele de irigații și canalele acestora nu au mai fost întreținute, canalele devenind adevărate capcane pentru pietoni, fiind rămase deschise, aproape de trotuare.
https://mobilitate.eu/gazon-soseaua-progresului/
Montat tot în anul 2018, gazonul, evident cu un aspect plăcut și modern, dar nociv pentru o soluție tehnică ce nu este adaptată acestei amenajări, s-a deteriorat vizibil în ultimii ani, iar vizual, fată de anii trecuți, se vede cu ochiul liber cum pământul începe să se lase spre patul de piatră spartă al căii de rulare, într-un timp destul de scurt de timp urmând să vedem o accentuare a denivelărilor. Mai mult, sistemele de irigații și canalele acestora nu au mai fost întreținute, canalele devenind adevărate capcane pentru pietoni, fiind rămase deschise, aproape de trotuare.
https://mobilitate.eu/gazon-soseaua-progresului/
- Marian Andrei
- Administrator
Da, si acolo este o problema, insa in cel mult doi ani linia va fi inchisa si afectata pe multe portiuni de constructia M4.
- Marian Andrei
- Administrator
Va dati seama ca lucrarile vor fi cumva coordonate sa nu inchizi toata reteaua, mai ales ca in 2027 vor incepe si lucrarile pe Sincai.
Da,clar dar daca este așa mai bine începeau cei de la porr cu modernizarea de la Șincai, singura explicație cu Pallady fiind treaba cu depoul. Oricum siamezele vor fi plimbate la greu in perioada următoare și nu aberația de traseu cu 49.
P.S: Apropo de asta, stau oamenii în statie la posta Vitan,asta cu toate că a mai fost suplimentat 23 ul, in timp ce de 49 trec și câte 3 tramvaie in bucla de la Vitan. Le am spus des călătorilor cu care am mai interacționat să coboare la statia de la piata Vitan,pentru că 49 vine mult mai bine ca restul tramvaielor prinse mai ales,în aglomerația de pe Mărășești.
P.S: Apropo de asta, stau oamenii în statie la posta Vitan,asta cu toate că a mai fost suplimentat 23 ul, in timp ce de 49 trec și câte 3 tramvaie in bucla de la Vitan. Le am spus des călătorilor cu care am mai interacționat să coboare la statia de la piata Vitan,pentru că 49 vine mult mai bine ca restul tramvaielor prinse mai ales,în aglomerația de pe Mărășești.