Bun venit în cafeneaua virtuală Mobilitate.eu!
-
Silviu
- Utilizator avansat
#Marian, am înțeles, având in vedere că și tu ai solicitat, nu mai comentez. Eu nu știu exact zona cu Strada Parcului, n-am fost pe acea stradă, Însă mi s-a părut ciudat ca tocmai acum să se prelungească o linie de autobuz pe o porțiune lungă pe care circula și alte mijloace de transport.
Așa sunt multe zone pe unde ar trebui să mai vedem transport în comun. Pe lângă treaba cu Râmnicu Vâlcea/Dristor de care s a mai vorbit pe aici și am vorbit și eu,din ce știu,lumea cere și pe strada Foișorului/Vitan. Personal,nu știu în ce condiții s ar putea duce pe acolo o linie,este adevărat că s a dezvoltat foarte mult zona,dar rămâne de văzut. Alt aspect,și am mai spus o și cu alte dați,a crescut nunarul de călători de când sunt două linii de tramvaie prin Vitan. Este adevărat,că în ultima vreme și până la închiderea circulației de pe Pallady,linia 19 chiar începuse să vina bine. Pe Dudești,ar fi suficient 23ul ,sper să rămână 27 le pe la Vitan după modernizare pentru că lumea nu mai este nevoită să străbată parcarea de la mall și practic în zona mallului este toată cererea. Pe Dudești,Negoiță din ce știu începe să reabiliteze policlinica Vitan,unde de altfel acolo este cam toată cererea pentru Dudești. Acum,pentru Dudești lumea aplica tactica de a cobora în stația de la piata Vitan și pe lângă acesta lumea o ia pe lângă in dreapta fiind și gardul policlinicii Vitan,unde de altfel din ce știu la ce modernizări a mai făcut Negoiță pe acolo,treaba de garduri,pavele și trotuare ar fi mai multe intrări pentru acces în policlinica Vitan.
Cam asta ar fi in mare...
Cam asta ar fi in mare...
Pentru zonele menționate de dumneavoastră se poate înființa altă linie. Linia 196 deservește complet alte zone. Nu știu cât de bine este ca o linie deja subturată să fie prelungită pe o artera acoperită foarte bine de troleibuze, mai ales în contextul în care este nevoie de autobuze pentru linii navetă în estul orașului. Dacă era traseul Calea Griviței - Str. Polizu - Str. Buzești - Bd. Ion Mihalache (pe unde mergea înainte linia 205 pe unul dintre sensurile de mers) era mai bine.Marian Andrei scrie: Dum Mar 22, 2026 1:29 pm 196 este o solutie pentru a avea o legatura intre Gara, Mihalache, Parcului, Baneasa. Pentru ca sunt multe solicitari, inclusiv eu ii bat la cap de mult timp, pentru o linie pe Parcului si in zona Gara Baneasa,care sa suplineasca linia lui 205 dar sa acopere si zone fara transport.
Acum repet întrebarea, există persoane (fără să fie pasionate de transportul public) care ar dori să meargă cu autobuzul de la Băneasa la Eroilor, Panduri, 13 Septembrie, Chirigiu sau Autogara Filaret?
Pentru 196 din ce am văzut,cam toată cererea ar fi între Splaiul Independentei și Chirigiu. In rest circula gol. Treaba este cu capătul de la autogara Filaret,unde clar nu prea îl așteaptă nimeni pentru că le ai pe 7 și 47,iar de la stația Stirbei Vodă le ai pe 123 și 96. Clar,spre Băneasa intotdeauna se vor găsi calatori cum a fost și în cazul lui 205 care a început să aibă tot mai mulți călători plecând de la Unirii. Și nu prea ai multe variante de linii,chiar și de la Unirii,poate linia 100 dar și așa este deja full,plus că nu face multe stații.
Manevra cu 205 a funcționat fiindcă există cerere pentru a ajunge din Sisești în centru și a înlocuit pe Calea Victoriei linia 361 care venea din an în Paști, dar în rest n-am idee cât de mare este interesul celor din Băneasa de a merge mai departe de Gara de Nord (eventual Spitalul Universitar).
Pe 196 o vedeam extinsă pe str. Cuțitul de Argint, Calea Șerban Vodă, Piața Eroii Revoluției, Șura Mare, nicidecum invers.
Iar legat de discuția noastră, pentru a diminua riscul de decalaje pe traseu (trenulețe), mai bine ar fi o linie separată între Gara Basarab și Băneasa prin străzile Parcului și Tipografilor, poate 261 scoasă de pe Jandarmeriei și prelungită pe străzile menționate.
Altă observație: de pe str. Tipografilor nu se poate face direct stânga pe DN1 din cauză că sunt montați din 2022 stâplișori lângă făntâna Miorița.
Pe 196 o vedeam extinsă pe str. Cuțitul de Argint, Calea Șerban Vodă, Piața Eroii Revoluției, Șura Mare, nicidecum invers.
Iar legat de discuția noastră, pentru a diminua riscul de decalaje pe traseu (trenulețe), mai bine ar fi o linie separată între Gara Basarab și Băneasa prin străzile Parcului și Tipografilor, poate 261 scoasă de pe Jandarmeriei și prelungită pe străzile menționate.
Altă observație: de pe str. Tipografilor nu se poate face direct stânga pe DN1 din cauză că sunt montați din 2022 stâplișori lângă făntâna Miorița.
Sunt destui care vin din Băneasa,chiar și de la Străulești auzisem oameni că mai tranzitez și eu cu 205,venind spre centru'. Ultima statie că și importanța este cea de la CEC. Și mai rămân 5-10 pentru Unirii. Treaba cu dusul pe Șerban Vodă,Eroii Revoluției Sura Mare, nu știu ce interes ar avea pentru călători. Sunt 116 și 323,acum mai nou și 619 care a început să aibă tot mai mulți călători. Daca ar fi ceva de făcut,ar fi de suplimentat din aceste linii,nu (a)ducerea unei alte linii. Părerea mea,desigur.
Ar putea exista cerere de la Gara de Nord, Eroilor la 13 Septembrie, Chirigiu, Autogara Filaret, Eroii Revoluției și viceversa, plus că ar fi singura linie care ar acoperi integral pe ambele sensuri bd. Tudor Vladimirescu, str. Fabrica de Chibrituri și str. Cuțitul de Argint.
Observație: am conturat harta prin Piața Virgiliu - Berzei pentru a nu mai dubla linia de troleibuz 96.
Observație: am conturat harta prin Piața Virgiliu - Berzei pentru a nu mai dubla linia de troleibuz 96.
- Fişiere ataşate
-
- 196 (Gara Basarab - Șura Mare).jpg (371.2 KiB) Vizualizat de 26 ori