Tramvaiele V3A-2010-CA/V3A-PPC-CA

Discuții și informații despre tramvaiele STB SA și achiziții viitoare
Scrie răspuns
Marian Andrei
Administrator

Da, va fi dus si finalizat la depou daca incep lucrarile. Ramane de vazut urmatoarele cum se va proceda cu ele, oricum mai dureaza ceva, in ordine ar fi 208, 274, 285, 282, o sa intreb daca a mai ajuns ceva. Dar...in 2009-2010 se duceau V3A-2S-93 in URAC pe platforma la depoul Giulesti, izolat de retea, si nu se mai poate in 2026?? :oops:

Ca noutate, se contureaza ca urmatoarele sa ajunga cel mai probabil la Dudesti, va fi nevoie de vagoane pentru liniile modernizate, deja cu chin se scot pe 5 cateva Imperio/BLF, deci cel mai probabil urmatoarele aproximativ 6 vagoane merg la Dudesti si ulterior cand se deschide Mihalache - Expozitiei, vor mai merge cateva la BN.

Din pacate sper sa se gaseasca o solutie de crestere a ritmului URACului, estimarea mea fiind ca pana la finalul lui 2027 cand vor fi gata mare parte din lucrarile incepute acum, nu vor iesi mai mult de 10 tramvaie modernizate din URAC...cu optimism.
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
TeoA045
Utilizator nou

Problema e următoarea...
Daca si Intrarea Vagonului va intra in modernizare, pe unde vor aduce tramvaiele daca e sa le aducă pe trailer?
Nu cred ca au loc sa le aducă pe la Dr. Grozovici... :?
Marian Andrei
Administrator

E loc pe Grozovici, plus ca inteleg ca s-a gasit solutia accesului din Stefan cel Mare pe unde este restaurantul STB, ca mai trebuie sa intre si electricele pentru incarcare.
Mobilitate.eu
TeoA045
Utilizator nou

Super ;)
Lucian
Partener forum

Marian Andrei scrie: Lun Apr 27, 2026 9:21 pm Da, va fi dus si finalizat la depou daca incep lucrarile. Ramane de vazut urmatoarele cum se va proceda cu ele, oricum mai dureaza ceva, in ordine ar fi 208, 274, 285, 282, o sa intreb daca a mai ajuns ceva. Dar...in 2009-2010 se duceau V3A-2S-93 in URAC pe platforma la depoul Giulesti, izolat de retea, si nu se mai poate in 2026?? :oops:

Ca noutate, se contureaza ca urmatoarele sa ajunga cel mai probabil la Dudesti, va fi nevoie de vagoane pentru liniile modernizate, deja cu chin se scot pe 5 cateva Imperio/BLF, deci cel mai probabil urmatoarele aproximativ 6 vagoane merg la Dudesti si ulterior cand se deschide Mihalache - Expozitiei, vor mai merge cateva la BN.

Din pacate sper sa se gaseasca o solutie de crestere a ritmului URACului, estimarea mea fiind ca pana la finalul lui 2027 cand vor fi gata mare parte din lucrarile incepute acum, nu vor iesi mai mult de 10 tramvaie modernizate din URAC...cu optimism.
Pai ca mare șantier redeschis circulației în zona depoului Dudești,ar fi daca nu până la sfârșitul anului,sigur în primăvara lui 2027 ar fi bucata Ikea Pallady-1Decembrie-Rebreanu și cel puțin până la Dristor/Vitan și de acolo în funcție de ce se mai închide între timp. Deci vor trebui și aici niste vagoane ceva mai noi pentru zona,partea asta de traseu. Este bine că se aduc modernizate la Dudești,dar de văzut unde mai au loc,cel mai probabil vor mai fi mutate dintre clasice,dar tot așa unde și alt aspect,daca se închide și cel de la Colentina între timp pentru modernizări,cel puțin cele Imperio ar trebui aduse tot la Dudești,mă gândesc???!!!
Ice
Utilizator avansat

Mi-e greu sa cred ca se va inchide Colentina atata timp cat BN e izolat iar Titan e inutilizabil. Vagoanele noi mai bine ar fi duse la Victoria, unde ar circula numai pe infrastructura modernizata indiferent de linie, si cu ocazia asta ar fi trase pe dreapta o parte din tarabele proprii dar si ale BN, pana se mai termina din santiere.
Lucian
Partener forum

Cu siguranță și cel de la Colentina va prinde lucrările cu perioada asta de modernizări la linii de tramvaie și implicit la pachet și cu modernizarea depoului Titan.Prin presa și dacă nu greșesc,am văzut termen de incepere al lucrărilor și aici la cel de la Colentina ...2027.
Pentru a fi gata și a fi prins în fondurile europene ar trebui,mă gândesc ca și cele două depouri sa fie gata până undeva in 2029-2030.
Marian Andrei
Administrator

Depinde de licitatii, momentan licitatia pentru modernizarea depourilor e suspendata pe o durata nedeterminata, iar inceperea lucrarilor are loc la minim un an dupa atribuire, deci cel mai repede la finalul lui 2027. Iar modernizarea unui depou nu dureaza mai putin de 2 ani. Deci sunt mari sanse sa se deschida BN pana sa inceapa Colentina.

La Dudesti este problema de spatiu, el nu a fost niciodata optim pentru tramvaie de 36 de metri. Din cauza asta nici nu au mai dus aici CAuri (ultimele 3 de Colentina erau planificate pentru aici), acum poate se face loc pentru inca cateva.

Cel mai probabil dupa ce se modernizeaza Titan si Colentina, acolo vor migra Imperio din Dudesti, pentru ca Dudesti sa ramana doar cu Bucur LF/CA/CH PPC. Asa ar putea fi utilizat la capacitatea maxima optim.
Mobilitate.eu
Scrie răspuns

Înapoi la “Tramvaiele STB SA”