Nu era vorba de 100 de tramvaie? Acum vad ca zic de 46 doar
Bun venit în cafeneaua virtuală Mobilitate.eu!
- Marian Andrei
- Administrator
Acord cadru pentru 100, primele platite si aduse cele 16 pentru Prelungirea Ghencea si cele 63 pentru completarea liniilor actuale si alte trasee. Primele vor in 41 si 47 
Pai din cele noi care ar urma să vina,n ar trebui sa le vedem în liniile care vor deschide noile tronsoane modernizate? Cu excepția lui 47, linia 41 ar putea să mai aștepte,are parc modernizat.
Sper sa nu am dreptate,dar pe Prelungirea Ghencea,nu vom vedea să circule tramvaie prea curând. Vin alegerile,acum ce se mai poate trage tare dar din ce am văzut,ar mai fi multe de făcut,mai ales spre capătul de la Domnești. 2028, nu l mai punem,pentru că deja vom fi in pre-campanie și campanie. Deci,ce se va face până atunci...va conta.
Sper sa nu am dreptate,dar pe Prelungirea Ghencea,nu vom vedea să circule tramvaie prea curând. Vin alegerile,acum ce se mai poate trage tare dar din ce am văzut,ar mai fi multe de făcut,mai ales spre capătul de la Domnești. 2028, nu l mai punem,pentru că deja vom fi in pre-campanie și campanie. Deci,ce se va face până atunci...va conta.
- Marian Andrei
- Administrator
Primele tramvaie noi nu vin mai repede de vara 2028, cand se va deschide si Prelungirea Ghencea. 41 e deja stabilit ca va merge si el la Pasaj Domnesti, deci va necesita un surplus de vreo 10 tramvaie, ar insemna pe langa cele 20 Imperio actuale, turele de Bucurestii Noi raman cu ce e, probabil vor avea si un surplus de cateva CAuri si pentru Mihalache.
47 are 8 ture in prezent si nu cred ca se va duce mai mult de cele 16 tramvaie alocate prelungirii. Oricum va fi o problema de capacitate, noile tramvaie vor ajunge tot in Alexandria si Militari mare parte, la acel moment cel mai probabil va fi in lucru si Colentina, astfel ca Victoria, Dudesti si Giurgiu vor fi pline.
Din liniile modernizate estimez ca vor fi populate majoritar cu tramvaie noi in prima faza 5, 55 si 40.
47 are 8 ture in prezent si nu cred ca se va duce mai mult de cele 16 tramvaie alocate prelungirii. Oricum va fi o problema de capacitate, noile tramvaie vor ajunge tot in Alexandria si Militari mare parte, la acel moment cel mai probabil va fi in lucru si Colentina, astfel ca Victoria, Dudesti si Giurgiu vor fi pline.
Din liniile modernizate estimez ca vor fi populate majoritar cu tramvaie noi in prima faza 5, 55 si 40.
- Marian Andrei
- Administrator
Da, si vor trebui acoperite liniile unde sunt acum trimise temporar cele de 55 si 40. Si oricum in 55 si 40 vor trebui si in plus, nu sunt suficiente cate 10...
Nu cred că nu vom avea o linie 19 sau 27 gata, până vor ajunge și celelalte enumerate,cum ar fi cazul lui 40 și 55. Din ce am văzut, trecând des prin zona,cei de la Porr se mișcă destul de bine,doar sa nu dureze treaba cu lucrările la utilități și ce este și mai important,ca o statie de pe Camil Ressu și o altă statie de pe Goga sa tina în "aer" circulația tramvaielor în zona. Va fi foarte interesant de urmărit, cu aceste două zone,cum se vor coordona cu lucrările și implicit cu închiderile și deschiderile liniilor de tramvaie.
- Marian Andrei
- Administrator
Pe linia 19 e problema Sincai - Serban Voda, acolo inteleg ca vor dura un an lucrarile de la Apa Nova, care nici nu au inceput. Apoi pentru 23/27 e Marasesti, care incepe dupa Sincai, teoretic, acolo tot un an minim dureaza utilitatile.
Atunci toate șansele să avem spre sfârșitul anului un 27 dus în locul lui 19 pe bucata Ikea Pallady - 1 Decembrie-Rebreanu. Daca merg bine treburile cu lucrările....
Închiderile de pe singura statie de pe Camil Ressu și cea de pe Goga,s-ar cunoaște cum ar urma să fie făcute între cele două lucrări de pe Mărășești și Șincai? Acolo este toată cheia...mă gândesc.
Închiderile de pe singura statie de pe Camil Ressu și cea de pe Goga,s-ar cunoaște cum ar urma să fie făcute între cele două lucrări de pe Mărășești și Șincai? Acolo este toată cheia...mă gândesc.
- Marian Andrei
- Administrator
Bucata aia de la Dristor la Liviu Rebreanu o consider unul din cele mai mari failuri ale mobilitatii din oras, trebuia facuta prioritar odata cu lucrarile la intersectia Dristor - Dudesti - Dristorului. Acum depinde de finalizarea 1 Decembrie 1918 si oricum va lasa tot Rebreanu fara tramvai minim 4 luni. Iar fosta conducere a PMB si cine mai era pe acolo a facut praf organizarea pe loturi....
Nu ar trebui începute lucrările la bucla de la Dristorului,până nu se modernizează și statia aia de pe Camil Ressu. Și o linie naveta între Faur și Dristor,sau cel mai probabil adus 330.Pentru Goga s ar rezolva ușor treaba daca s ar improviza un macaz Dudești-Vitan cu întoarcere în depoul Dudești. Soluții sunt,doar sa se vrea....
Așa văd treburile...
Așa văd treburile...
Ultima oară modificat Joi Mai 21, 2026 2:08 pm de către Lucian, modificat 1 dată în total.
Bucata aia intre Dristor si Ramnicu Sarat e ca nuca in perete, din cauza unei singure statii raman fara tramvai vreo 4 cartiere. Daca nu s-a putut face nimic la episodul de modernizare de la Dristor, macar se putea ingloba cu Liviu Rebreanu, incepand cu acea sectiune. Dar unde nu-i cap, vai de picioare.