Momentan nu, raman asa.
Revenind la prezent - 3826 facut armonica pe Valea Cascadelor, si cu un stalp luat dupa el...
Tramvaiele Astra Imperio Metropolitan
- Marian Andrei
- Administrator
- Marian Andrei
- Administrator
Ca tot vine caldura si e nevoie de ele, continua campania de distrugere - un V3A infipt la Obor intr-un Imperio, posibil 3900.
- Ilie Alexandru
- Utilizator nou
+1 cu pantograful rupt la Baba Novac
- punmeister
- Utilizator avansat
Incre-fucking-dibil. Nu se poate asa ceva.
Asta pentru ca STB se incapataneaza sa le echipeze cu patine de grafit iar vatmanii ca sunt ultimii retardati.
Asta pentru ca STB se incapataneaza sa le echipeze cu patine de grafit iar vatmanii ca sunt ultimii retardati.
- Marian Andrei
- Administrator
Cu pantografe sunt zilnic din cauza inventiei ultramoderne numita patine de aluminiu - ca sunt mai ieftine...
Bineinteles ca V3Aul in cateva zile va fi din nou la traseu, iar 3900 poate il vedem inapoi pana de craciunMarian Andrei scrie: Mar Iun 16, 2026 5:51 pm Ca tot vine caldura si e nevoie de ele, continua campania de distrugere - un V3A infipt la Obor intr-un Imperio, posibil 3900.
- Marian Andrei
- Administrator
Exagerezi cu cateva zile...e deja la traseu
Cred ca aseara imediat dupa accident s-a dat alarma la Colentina si il asteptau baietii ca la F1 pregatiti cu chit si vopsea
- punmeister
- Utilizator avansat
Evident ca intr-o noapte puteau sa carpeasca caraciuba asta ambulanta. Vai de noi. Cam valideaza conspiratia conform careia vatmanii le distrug intenționat, cu backingul sindi(ca)catului.
This is why we don't deserve nice things. Nu stiu daca exista vreo statistica in privinta asta, dar cred ca mai mult de jumatate din evenimentele de circulatie din oras in care au fost implicate tramvaie, au avut un Imperio implicat de cand acestea au intrat in circulatie, si nu alt model de vagon. Ca sa nu mai vorbim de buselile din depouri.
In schimb, tigaile V3A se repara in doi timpi si trei miscari, poate doar sa cada un meteorit pe ele si nu mai sunt scoase la traseu, desi si aici e discutabil
In schimb, tigaile V3A se repara in doi timpi si trei miscari, poate doar sa cada un meteorit pe ele si nu mai sunt scoase la traseu, desi si aici e discutabil
- punmeister
- Utilizator avansat
Eu din acest motiv sunt impotriva sindicatelor, indiferent ca e vorba de stat sau privat. Ele intotdeauna devin hipercorupte si mafiote, indiferent de sector sau de tara.
- Marian Andrei
- Administrator
Patinele sunt montate de Astra cu acordul STB, pentru ca STB nu are bani de grafit, fiind consumabile care se uzeaza repede, inteleg ca sunt facute la CTP Arad. In mod normal ar trebui trecut tot pe grafit, aud asta din 2010...
Si avem mare noroc cu Astra, alt producator le taia garantia de la primul metru rulat dupa iesirea din depou.
Si avem mare noroc cu Astra, alt producator le taia garantia de la primul metru rulat dupa iesirea din depou.
- punmeister
- Utilizator avansat
Tin minte ca scuza plauzibila era prezenta zilnica a Tatra pe retea. Mai exact, pantograful de Tatra uza mai tare reteaua de fir contact, făcând costisitoare exploatarea exclusiva cu patine de grafit.
Doar ca acum Tatra intr-o luna o sa fie istorie. Deci nu mai au scuze.
Doar ca acum Tatra intr-o luna o sa fie istorie. Deci nu mai au scuze.
Circula pe internet filmulete de la bordul ambelor tramvaie implicate. Fiecare vatman are dreptate din perspectiva lui... #120 a patruns in intersectie pe rosu, impreuna cu autovehiculele ce se deplasau pe aceeasi directie, la indicatiile politistului local care dirija in intersectie in acest sens. Din pacate politistul si #120 care venea din dreapta sa nu erau vizibili din #3900 din cauza a 3 autobuze oprite in rond. Imperio avea verde a patruns in intersectie si finalitatea o stim cu totii...punmeister scrie: Mie Iun 17, 2026 8:28 am Evident ca intr-o noapte puteau sa carpeasca caraciuba asta ambulanta. Vai de noi. Cam valideaza conspiratia conform careia vatmanii le distrug intenționat, cu backingul sindi(ca)catului.
L.E.: pare ca #3900 nu este grav afectat rămâne de văzut însă dacă are nevoie să i se înlocuiască toată partea frontală sau se poate repara. Atașez niște capturi de ecran cu acesta:
- Fişiere ataşate
-
- IMG_5036.jpeg (389.27 KiB) Vizualizat de 400 ori
-
- IMG_5035.jpeg (427.16 KiB) Vizualizat de 400 ori
-
- IMG_5034.jpeg (463.79 KiB) Vizualizat de 400 ori
- Marian Andrei
- Administrator
3900 daca nu e indoit structural e ok, dar posibil sa fie si ceva probleme pe boghiu de cand a fost aruncat de pe sina.
Referitor la accident, cred ca il putem cataloga mai mult ca unul nefericit. 120 a plecat la indicatia politistului iar 3900 a profitat de verdele prins foarte bine si ii era imposibil sa vada politistul si chiar pe 120, fiind mascat de autobuze. Daca e pe bune, eu as da vina pe politist, ca nu si-a asigurat o pozitie dinncare sa fie vazut de toti participantii la trafic.
Referitor la accident, cred ca il putem cataloga mai mult ca unul nefericit. 120 a plecat la indicatia politistului iar 3900 a profitat de verdele prins foarte bine si ii era imposibil sa vada politistul si chiar pe 120, fiind mascat de autobuze. Daca e pe bune, eu as da vina pe politist, ca nu si-a asigurat o pozitie dinncare sa fie vazut de toti participantii la trafic.
- punmeister
- Utilizator avansat
Toti sunt de vina, de la politist pana la vatmani care i-au durut in p**a. Bine macar ca noile tramvaie vor avea sisteme ADAS, desi si atunci mai pot exista scapari.
Trebuie un crack-down foarte serios la STB pana nu ne trezim cu morti.
Stelutele imi apartin.
Stelutele imi apartin.
Eu sunt vatman si iti zic sincer ca e usor de vorbit din spatele ecranului...punmeister scrie: Mie Iun 17, 2026 10:45 am Toti sunt de vina, de la politist pana la vatmani care i-au durut in p**a. Bine macar ca noile tramvaie vor avea sisteme ADAS, desi si atunci mai pot exista scapari.
Stelutele imi apartin.
Si va mai asigur de un lucru, majoritatea vatmanilor nu o fac intenționat, din contra ...
- punmeister
- Utilizator avansat
Ba stiu foarte bine ce vorbesc.
Eu din perspectiva călătorului am tot interesul ca indiferent ce folosesc (autobuz, troleu, tramvai, metrou) sa imi fac calatoria cu succes, nu sa ajung la spital sau mort pentru ca soferul, vatmanul sau mecanicul, protejat de sindicat, il durea fix undeva si se uita la brainrot-ul de pe TikTok sau YouTube in loc sa conduca vehiculul desemnat cu atentie.
Si da, ma infurie faptul ca din cauza neatentiei, avem o gramada de tramvaie moderne, accesibile si cu AC care au costat peste 200 de milioane de euro trase la gard, iar noi trebuie dupa aceea trebuie sa mergem cu gunoaiele infecte de V3A clasice care in București stim ca au fost reclama perfecta pentru masina personala.
Si ca sa fie clar, NU vreau ca acest comentariu sa fie un atac la adresa ta sau a altor vatmani/soferi care isi fac munca cu respect. Nici de cum.
LE: Vorbind de diavol, încă un Imperio f***t astăzi pe 25 cu un TIR. Ba nu se poate așa ceva!
Eu din perspectiva călătorului am tot interesul ca indiferent ce folosesc (autobuz, troleu, tramvai, metrou) sa imi fac calatoria cu succes, nu sa ajung la spital sau mort pentru ca soferul, vatmanul sau mecanicul, protejat de sindicat, il durea fix undeva si se uita la brainrot-ul de pe TikTok sau YouTube in loc sa conduca vehiculul desemnat cu atentie.
Si da, ma infurie faptul ca din cauza neatentiei, avem o gramada de tramvaie moderne, accesibile si cu AC care au costat peste 200 de milioane de euro trase la gard, iar noi trebuie dupa aceea trebuie sa mergem cu gunoaiele infecte de V3A clasice care in București stim ca au fost reclama perfecta pentru masina personala.
Si ca sa fie clar, NU vreau ca acest comentariu sa fie un atac la adresa ta sau a altor vatmani/soferi care isi fac munca cu respect. Nici de cum.
LE: Vorbind de diavol, încă un Imperio f***t astăzi pe 25 cu un TIR. Ba nu se poate așa ceva!
Adaugă și faptul ca unii ori nu au fost învățați corespunzător, ori nu le pasă și circulă doar din patina, vara la 30°. Dacă nici la frânele Imperio nu ești în stare să îți iei marja din timp la intrarea în stație, atunci află ca și companiile de transport marfă angajează.punmeister scrie: Mie Iun 17, 2026 6:29 pm Ba stiu foarte bine ce vorbesc.
Totuși, suntem încă bine. Nu vrei să știi prin Brăila cum sunt chinuite tramvaiele alea, doar din patina, plecat cu ușile deschise la fiecare stație… ceva rău.
- punmeister
- Utilizator avansat
Eu unul nu înțeleg de ce tramvaiele n-au fost comandate direct cu pedale de Tatra. Avenio-urile de la Haga au venit asa, cu pedale in loc de mansa, si parca sa zic si noile Stadler TINA.