Știri despre mobilitatea din Municipiul Deva

Știri și informații despre mobilitatea în Deva și localitățile județului
Avatar utilizator
Marian Andrei
Administrator
Mesaje: 5562
Membru din: Vin Apr 29, 2022 5:27 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Joi Ian 12, 2023 3:56 pm

La Deva au sosit marți, 10 ianuarie 2023, primele 10 microbuze electrice cumpărate pe bani europeni în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice.

De asemenea au ajuns și 10 stații de încărcare pentru autobuzele electrice. Miercuri, 11 ianuarie 2023, vor ajunge încă 23 de stații de încărcare.
Cele 10 microbuze electrice care au sosit astăzi în municipul nostru vor ieși pe trasee în cursul lunii ianuarie 2023.
Microbuzele sunt prevăzute și cu rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Cei care aleg să utilizeze transportul public local trebuie să știe că prin sistemul GPS montat pe mașini și interconectat cu stațiile de călători se poate afla în orice moment câte locuri sunt libere, câte ocupate și timpul de așteptare până când mașina va ajunge în stație.
Lotul 2 de autobuze electrice va fi livrat în luna februarie a acestui an iar lotul 3, respectiv ultimul lot, în cursul lunii martie 2023.
Municipiul Deva va avea 26 de autovehicule electrice (4 autobuze Karsan e- Atak - tip 1, 22 autobuze Karsan Jest Electric - tip 2).
Pentru acestea vom avea și 33 de stații de încărcare electrice (7 stații de încărcare rapidă și 26 de stații de încărcare lentă).
Dimensiunea vehiculelor ecologice ce pot fi alocate pe fiecare traseu în parte a fost stabilită ținând cont de dimensiunile străzilor pe care sunt configurate traseele rețelei de transport public.

În cazul traseelor care presupun parcugerea unor străzi înguste, care nu asigură spațiul necesar pentru raza de girație a unui autobuz, a fost propusă alocarea de autobuze de maximum 7 m.
Pentru traseele în cazul cărora caracteristicile infrastructurii rutiere asigură condițiile necesare pentru manevrarea în siguranță a vehiculelor, inclusiv o rază de curbură care să permită o manevrare nepericuloasă, au fost prevăzute autobuze de maximum 10 m.

În vederea configurării unui sistem de transport public modern, prin acest proiect finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regionalã, prin Regio - Programul Operaţional Regional 2014-2020, s-a propus echiparea flotei de transport public local a municipiului Deva cu două tipuri de autobuze: 4 autobuze electrice de maximum 10 m și 22 autobuze de maximum 7 m.

Valoarea totală a contractului de furnizare a autobuzelor electrice este 43.815.800 lei cu TVA inclus (aproximativ 9 milioane de euro).
Investiția în autobuze electrice face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Deva.

Obiectivul principal este reducerea emisiilor de carbon, dar și promovarea mobilităţii urbane bazată pe utilizarea transportului public auto de călători, nepoluant, îmbunătăţit şi reducerea numărului de deplasări cu transportul privat cu autoturisme.

Achiziția de autobuze electrice este prima componentă a proiectului de modernizarea a transportului public local din Deva. A doua componentă este modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente.

Ambele proiecte vor contribui la creșterea calității serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum și la o calitate mai bună a vieții locuitorilor.

Nicolae-Florin Oancea
Primarul Municipiului Deva


deva.jpg
deva.jpg (180.11 KiB) Vizualizat de 774 ori
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Avatar utilizator
Marian Andrei
Administrator
Mesaje: 5562
Membru din: Vin Apr 29, 2022 5:27 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Joi Apr 20, 2023 11:22 pm

Dan Bobouțanu - Jurnalul primarului

Ritm bun de lucru la noua autobază a oraşului
Structura formată din stâlpi şi grinzi a halei noii autobaze este aproape gata. Zilele acestea se montează şi componentele metalice ale părţii superioare a clădirii.
Noua autobază este construită prin intermediul proiectului cu finanţare europeană în valoare totală de aproape 10 milioane de euro intitulat pe scurt „Coridorul Central”, finanţat prin Programul Operaţional Regional.
Aceasta va găzdui autobuzele hibrid achiziţionate tot cu fonduri europene. Este vorba despre 20 de autobuze moderne care vor sosi în Hunedoara, în etape, până finele acestui an.
Noua autobază se construieşte pe amplasamentul celei vechi, din zona Hăşdat.
Foto&info: Dan Bobouțanu - Jurnalul primarului

13.jpg
13.jpg (257.33 KiB) Vizualizat de 687 ori
12.jpg
12.jpg (200.52 KiB) Vizualizat de 687 ori
11.jpg
11.jpg (248.04 KiB) Vizualizat de 687 ori
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Scrie răspuns

Înapoi la “Hunedoara”