Știri despre modificări de trasee

Discuții generale, știri și dezbateri despre mobilitatea de suprafață în regiunea București - Ilfov
Scrie răspuns
Lucian
Partener forum

Vin Sep 29, 2023 4:38 pm

Da,varianta asta cu 11 dus la progresul,am propus o si eu pe aici si cred ca este cea mai buna.Nu se merita sa tii 2 linii la Zetari si cred ca ar fi varianta cea mai buna si pentru atunci cand inelarul va reveni la Romprim,cu 19 din nou la Sura Mare. 19 si asa,are un traseu lung si mai si vine prost...
JaLeTe
Utilizator nou

Sâm Sep 30, 2023 6:47 am

Aveti vreo informație în legătură cu lucrarile de consolidare a Podului Grant ?
41 va circula pe un singur fir ? Vor avea loc Imperio intr-o astfel de situatie in momentul in care se va muta de pe o linie pe alta ?
Marian Andrei
Administrator

Sâm Sep 30, 2023 7:45 am

41 va circula pe firul deja modernizat, nu stiu cand incep lucrarile, oricum destul de curand. Incap Imperio fara probleme, s-au facut si probe si este in lucru si o paleta noua in depoul Bucurestii Noi.
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Lucian
Partener forum

Mar Oct 10, 2023 3:47 pm

Alte lucrari la termoficare...

TPBI: lucrările la rețeaua de termoficare de pe Șoseaua Giurgiului modifică liniile 7 și 12 și înființează linia navetă 607

Începând de miercuri, 11.10.2023, liniile de tramvai 7 și 12 vor funcționa pe trasee modificate, iar pe tronsonul cuprins între terminalul „CFR Progresul” și intersecția Șos. Giurgiului/ Str. Toporași vor circula autobuzele liniei navetă 607. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus aceste măsuri pentru a permite efectuarea lucrărilor de remediere a rețelei de termoficare de pe Șos. Giurgiului, avariată sub calea de rulare a tramvaielor.

Așadar, de miercuri, 11 octombrie, tramvaiele liniei 7 vor circula în zilele lucrătoare între terminalele „Zețarilor” și „Piața Unirii” astfel: terminal „Zețarilor‟, Str. Zețari, Str. Anghel Alexandru, Șos. Giurgiului, Piața Eroii Revoluției, Șos. Viilor, Str. Dr. Istrate, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, terminal „Piața Unirii” și retur.

În zilele de sâmbătă și duminică, linia 7 va funcționa între „Zețarilor” și „Șura Mare” astfel: terminal „Zețarilor”, Str. Zețari, Str. Anghel Alexandru, Șos. Giurgiului, Șos. Olteniței, Str. Șura Mare, terminal „Șura Mare” și retur.

Tot din data de 11 octombrie, tramvaiele liniei 12 vor circula între „Zețarilor” și „Gara Basarab” astfel: terminal „Zețarilor”, Str. Zețari, Str. Anghel Alexandru, Șos. Giurgiului, Piața Eroii Revoluției, Șos. Viilor, Str. Dr. Istrate, Str. Progresului, Bd. Timișoara, Bd. General Paul Teodorescu, Bd. Doina Cornea, Șos. Orhideelor, terminal „Gara Basarab” și retur. În zilele de sâmbătă și duminică, linia 12 nu funcționează.

Pentru preluarea călătorilor de pe Sos. Giurgiului între CFR Progresul și Str. Luică, va fi înființată, de la 11 octombrie, linia navetă de autobuz 607, care va funcționa pe traseul: terminal „CFR Progresul”, Șos. Giurgiului, întoarcere în intersecția Șos. Giurgiului cu Str. Toporași, Șos. Giurgiului, terminal „CFR Progresul”.

https://tpbi.ro/tpbi-lucrarile-la-retea ... oiMHaMeIoM
Fişiere ataşate
FB_IMG_1696942001572.jpg
FB_IMG_1696942001572.jpg (62.25 KiB) Vizualizat de 4984 ori
Ice
Utilizator avansat

Mar Oct 10, 2023 4:09 pm

Deci si depoul Giurgiului va fi izolat pe perioada lucrarilor?
Marian Andrei
Administrator

Mar Oct 10, 2023 4:19 pm

Inteleg ca se va putea face acces/retragere.
Mobilitate.eu
Ice
Utilizator avansat

Mar Oct 10, 2023 4:43 pm

Inseamna ca cel mai probabil lucrarile vor fi intre capat si intersectia cu Anghel Moldoveanu.
Lucian
Partener forum

Mar Oct 10, 2023 5:32 pm

S-ar parea ca nu raman la Giurgiului...

📍 Amplele lucrări de modernizare a rețelei de termoficare în cartierul Giurgiului necesită și modificări de traseu ale tramvaielor din zonă.

Este vorba de liniile 7, 12 și 19, care vor circula pe trasee modificate.

Pentru a suplini lipsa tramvaielor, STB înființează linia navetă 607 care va ieși în traseu cu autobuze noi!

👉🏻 Detalii complete despre traseele modificate în cartierul Giurgiului regăsiți în link: https://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1976.

👉🏻 De asemenea, au fost optimizate noi rute în cartierele Rahova și Ghencea. Detalii în link: https://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1977.

#stbsa #transportpublic #traseestb #optimizare #bucuresti
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3858828640
Ice
Utilizator avansat

Mar Oct 10, 2023 9:09 pm

Wow, este pentru prima data cand vad o informare asa detaliata legata de modificarile de parc si de unde se face accesul si retragerea din depouri/ garaje. O mare bila alba pentru STB si pentru cine a gandit abordarea asta :)
Lucian
Partener forum

Mar Oct 10, 2023 9:23 pm

Sigur ii vreun pasionat ajuns pe acolo,de a scris toate astea in detaliu.Nu e rau,dar nu cred ca ii intereseaza pe calatori de unde iese si unde se retrage tramvaiul dupa ce nu mai este in traseu.
Ice
Utilizator avansat

Mar Oct 10, 2023 10:09 pm

In mod normal nu ii intereseaza pe calatori ca circula cu vagonul x de la depoul y, important e sa fie conditii de calatorie civilizate, si sa nu astepte mult prin statii. Dar este si o minoritate care circula pe o ruta de acces / retragere si informatiile astea ajuta, cel putin pe FB am vazut ca sunt oameni care cer ca vehiculele de pe anumite rute sa faca statii si pe acces / retragere, pentru a ajunge la destinatie mai repede, la ore foarte matinale sau tarzii.
TudorSt
Utilizator avansat

Mar Oct 10, 2023 10:26 pm

E foarte tare ideea. Eu as merge chiar mai departe si as face ca la Viena, unde accesele si retragerile sunt trecute ca trasee de sine statatoare, cu program, cu tot ce trebuie.
Lucian
Partener forum

Mar Oct 10, 2023 11:02 pm

Logic asa ar trebui sa fie dupa modelul Viena. De ce sa mearga ditamai tramvaiul "gol" pe retragere,cand altii,publicul calator sta in statie asteptand un alt tramvai,deci alte 20-25 de minute...Mai ales la orele tarzii.
JaLeTe
Utilizator nou

Mie Oct 11, 2023 9:38 am

Nu vreti sa sititi ce a fost aseara la Alexandria unde trebuie sa fie gestionate undeva la 80 de tramvaie.
Cam asta era coloana la retragere , intinsa pe Sos.Alexandria :
WhatsApp Image 2023-10-11 at 09.23.49_4f2b81ee.jpg
WhatsApp Image 2023-10-11 at 09.23.49_4f2b81ee.jpg (126.48 KiB) Vizualizat de 4790 ori
Marian Andrei
Administrator

Joi Oct 12, 2023 4:22 pm

De maine revin la normal tramvaiele la CFR Progresu si depoul Giurgiu.
Mobilitate.eu
TudorSt
Utilizator avansat

Joi Oct 12, 2023 4:25 pm

41 se mai suspenda zilele astea pentru montarea paletelor?
Marian Andrei
Administrator

Joi Oct 12, 2023 4:45 pm

Inteleg ca doar samabata.
Mobilitate.eu
Marian Andrei
Administrator

Joi Oct 12, 2023 5:04 pm

Începând de vineri, 13.10.2023, liniile de tramvai 7 și 12 vor reveni pe traseele anterioare, iar linia navetă de autobuz 607 va fi suspendată. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus această măsură ca urmare a finalizării lucrărilor de remediere a rețelei de termoficare de pe Șos. Giurgiului.

Așadar, de vineri, 13 octombrie, tramvaiele liniei 7 vor circula, în zilele lucrătoare, între terminalele „CFR Progresul” și „Piața Unirii” pe traseul: „CFR Progresul”, Șos. Giurgiului, Piața Eroii Revoluției, Șos. Viilor, Str. Dr. Istrate, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, terminal „Piața Unirii” și retur.

În zilele de sâmbătă și duminică, linia 7 va funcționa pe traseul: „CFR Progresul‟, Șos. Giurgiului, Șos. Olteniței, Str. Șura Mare, terminal “Șura Mare” și retur.
Tot din data de 13 octombrie, tramvaiele liniei 12 vor circula, în zilele lucrătoare, pe traseul: „CFR Progresul‟, Șos. Giurgiului, Piața Eroii Revoluției, Șos. Viilor, Str. Dr. Istrate, Str. Progresului, Bd. Timișoara, Bd. General Paul Teodorescu, Bd. Doina Cornea, Șos. Orhideelor, terminal „Gara Basarab” și retur. În zilele de sâmbătă și duminică, linia 12 nu funcționează.

https://www.facebook.com/tpbiro
Mobilitate.eu
Lucian
Partener forum

Joi Oct 26, 2023 11:56 am

@Ice a venit si comunicatul...

TPBI introduce liniile 253 și 330 în zona Parcul Teilor – Strada Brățării
Locuitorii din zona Titan-Brățării, aflată în partea de est a Capitalei, vor beneficia de transport în comun, începând cu data de 28.10.2023, ca urmare a finalizării lucrărilor la noul terminal Parcul Teilor. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dat curs numeroaselor solicitări primite și a dispus extinderea liniilor de autobuz 253 și 330 către aceste zone rezidențiale noi, care nu beneficiau până acum de acest serviciu. Astfel, traseele liniilor 253 și 330 vor fi modificate, pe ambele sensuri, de la intersecția Str. Liviu Rebreanu/ Bd. 1 Decembrie 1918 pe Str. Liviu Rebreanu, Str. Brățării, Drumul Gura Făgetului, până la terminalul „Parcul Teilor”. Pe noul traseu, autobuzele liniilor 253 și 330 vor opri în stațiile: „Parcul Teilor” (coborâre și urcare), „Gura Siriului”, „Vărăști”, „Stan Constantin” (pe ambele sensuri), precum și în stația „Bd. 1 Decembrie 1918”, pe sensul spre terminalul „Parcul Teilor”.

Așadar, linia 253 va funcționa între terminalele „Spitalul Fundeni” și „Parcul Teilor” pe traseul: terminal „Spitalul Fundeni”, Șos. Sportului, Șos. Colentina, Șos. Fundeni, Șos. Morarilor, Str. Lucrețiu Pătrășcanu, Str. Constantin Brâncuși, Bd. Nicolae Grigorescu, Str. Liviu Rebreanu, Str. Brățării, Drumul Gura Făgetului, terminal „Parcul Teilor” și retur.

La rândul ei, linia 330 va funcționa între terminalele „Parcul Teilor” și „Complex Comercial Băneasa”, astfel: terminal „Parcul Teilor‟, Drumul Gura Făgetului, Str. Brățării, Str. Liviu Rebreanu, Str. Câmpia Libertății, Str. Baba Novac, Șos. Mihai Bravu, Pasajul Muncii, Șos. Ștefan cel Mare, Str. Barbu Văcărescu, Str. Aviator Alexandru Șerbănescu, Bd. Aerogării, Șos. București-Ploiești, Str. Pană Buescu, terminal „Complex Comercial Băneasa‟ și retur.

În plus, traseul liniei 330 va fi modificat de la intersecția Str. Liviu Rebreanu/ Str. Câmpia Libertății prin Str. Câmpia Libertății, Str. Baba Novac, Șos. Mihai Bravu, apoi traseul de bază. Autobuzele vor circula pe carosabil, pe ambele sensuri, pe Șoseaua Mihai Bravu, între Str. Baba Novac și Pasajul Muncii (inclusiv), și nu pe calea de rulare a tramvaielor, ca până acum.

Pe Strada Baba Novac și pe Strada Câmpia Libertății, autobuzele liniei 330 vor opri în toate stațiile, comun cu linia 311. Pe sensul spre terminalul „Parcul Teilor”, la intersecția Șos. Mihai Bravu / Str. Baba Novac, autobuzele liniilor 330 și 311 vor efectua opriri în ambele stații „Baba Novac” amplasate înainte de intersecție (pe Șos. Mihai Bravu, actuala stație pentru linia 311) și după intersecție (pe Str. Baba Novac, comun cu linia N104).

https://tpbi.ro/tpbi-introduce-liniile- ... iflm_A07GY
Ice
Utilizator avansat

Joi Oct 26, 2023 12:07 pm

Da, m-am grabit sa comentez :D
Lucian
Partener forum

Joi Oct 26, 2023 12:12 pm

Da,nu e problema ca nu ne luam din asta. In alta ordine de idei,nu inteleg de ce nu intra de la Baba Novac pe linia de tramvaie,ca ar fi loc. Pai de la Vitan,ar fi mai "ingust" locul de intrat pe linia de tramvaie si totusi intra si se descurca dar in rondul de la Baba Novac?
Marian Andrei
Administrator

Joi Oct 26, 2023 10:14 pm

Prelungiri de program pentru evenimentele din sectorul 6, maine.

sector6.jpg
sector6.jpg (107.8 KiB) Vizualizat de 4446 ori
Mobilitate.eu
Marian Andrei
Administrator

Vin Noi 24, 2023 1:54 pm

TPBI transformă linia 783 în linia rapidă 100 și eficientizează transportul spre Aeroport Otopeni

Începând din 2 decembrie 2023, linia de autobuz 783 devine linia 100, asigurând o legătură directă și rapidă între centrul Capitalei și Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni. Linia 100 va avea o frecventa de 15 minute pe timpul zilei, va opera pe același traseu, având mai puține stații.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus înființarea acestei linii ca urmare a numeroaselor sugestii primite din partea publicului, dar și a datelor culese în teren. Autobuzele liniei 100 vor opri în doar nouă stații, unde sunt principalele puncte de legătură cu alte linii importante: Piața Unirii, Universitate, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Presei, Aeroport Băneasa, Primăria Otopeni, Aeroport Henri Coandă (Plecări), Aeroport Henri Coandă (Sosiri). Pe sensul spre Piața Unirii vor fi efectuate opriri în stațiile: Aeroport Henri Coandă, Primăria Otopeni, Aeroport Băneasa, Piața Presei, Piața Victoriei, Piața Romană, Piața 21 Decembrie 1989, Piața Unirii. Linia 100 va funcționa 24 de ore din 24, iar intervalul de succedare între vehicule va fi de 15 minute pe timp de zi și 30 de minute pe timp de noapte.

Totodată, pentru a le oferi tuturor călătorilor mai multe posibilități de transport, TPBI a decis ca, tot din data de 02.12.2023, traseul liniei de autobuz 442 să fie modificat, cu trecere pe la Aeroportul „Henri Coandă”.

Așadar, autobuzele liniei 442 vor circula pe traseul: terminal „Therme București”, DN1, Centrul comercial Balotești, DN1, Otopeni, Bd. Aeroportului, stația „Aeroport Henri Coandă Sosiri”, Bd. Aeroportului, DN1, Șos. București-Ploiești, Bd. Mărăști, terminal „Piața Presei”, cu întoarcere pe Bd. Mărăști, Șos. București-Ploiești, DN1, Otopeni, stația „Aeroport Henri Coandă Plecări”, Bd. Aeroportului, DN1, Balotești, terminal „Therme București”.

În plus, parcul de vehicule al liniei 442 va fi suplimentat, acestea fiind programate să circule la un interval de succedare de 20 de minute la orele de vârf.

https://mobilitate.eu/tpbi-783-100-otopeni/
783.jpg
783.jpg (199.69 KiB) Vizualizat de 4151 ori
Mobilitate.eu
Lucian
Partener forum

Vin Noi 24, 2023 2:55 pm

O "prostie",acum că faci și banda să mai ai și opriri puține.Care i rostul unei linii,nu acela ca sa iei cat mai mulți călători?
Cu optimizările astea,pare că se anunță iar niște schimbari și sau comasări de linii,cu venirea electricelor dar mai ales cu a noilor troleibuze...
Scrie răspuns

Înapoi la “Mobilitatea în regiunea București - Ilfov”