Știri și discutii despre proiect

Stiri si monitorizarea proiectului de modernizare a lotului 9 de infrastructură urbană
Marian Andrei
Administrator

Joi Sep 21, 2023 3:25 pm

Si in cazul lotului 9 constructorul este MARI-VILA COM

5.jpg
5.jpg (28.53 KiB) Vizualizat de 2160 ori
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Marian Andrei
Administrator

Joi Oct 12, 2023 5:58 pm

Contractul a fost semnat, lucrarile sunt planificate sa inceapa in februarie 2024.
Mobilitate.eu
Marian Andrei
Administrator

Joi Aug 14, 2025 11:31 pm

Mari Vila a demarat modernizarea liniilor de tramvai pe Bulevardul Chișinău. Mobilitate.eu începe seria reportajelor și pe acest șantier

Mari Vila a demarat lucrările de modernizare a liniilor de tramvai pe Bulevardul Chișinău, pe tronsonul cuprins între intersecția Delfinului și Strada Baia de Aramă. Primăria Capitalei anunță că proiectul vizează reabilitarea completă a 850 m de cale dublă de rulare, inclusiv racordarea la linia existentă de pe Bd. Basarabia. Lucrările presupun înlocuirea căii de rulare, modernizarea rețelei aeriene de contact și a iluminatului public, protejarea rețelelor edilitare, reabilitarea a două peroane și construirea unuia nou, precum și montarea de garduri de protecție. Lucrările au o valoare de 30 de milioane de lei (inclusiv TVA), cu termen de execuție estimat la 12 luni.

Primarul General, Stelian Bujduveanu: „Vorbim de înlocuirea șinelor vechi, care au peste 45 de ani, protejarea tuturor canalelor de dedesubt, montarea stâlpilor de iluminat și delimitarea clară a traseului tramvaiului față de traficul rutier. Acest tronson este deosebit de important pentru că reprezintă o completare strategică - când va fi finalizat, municipiul București va avea, în sfârșit, un inel median de tramvai, așa cum ne-am dorit, completând linia 41 pe partea estică. Astfel, bucureștenii vor putea circula rapid, fără a mai tranzita centrul orașului. Delimitarea clară între tramvai și trafic va fi menținută, iar autobuzele vor circula permanent pentru a prelua călătorii în perioada lucrărilor. În privința finanțării, pentru a nu pune presiune pe bugetul local, ne dorim să o asigurăm prin Programul Regional București–Ilfov 2021–2027, Prioritatea 4 – Mobilitate urbană, prin care Bucureștiului i se alocă peste 385 de milioane de euro. Vom avea și o cofinanțare dintr-un credit BEI”.

Cătălin Aflat, Directorul Direcției Investiții: „Lucrările se vor desfășura etapizat, cu intervenții coordonate asupra rețelelor de apă, canalizare, gaze și electricitate. Vom monitoriza zilnic progresul, astfel încât să ne încadrăm în cele 12 luni contractuale.”

Marin Mândrilă, preşedintele Grupului Mari Vila: „Dacă nu întâmpinăm greutăți mari cu utilitățile, ne propunem să redăm circulației linia de tramvai chiar din decembrie, înainte de termen.”

Deși constructorul spune că ar putea finaliza lucrările aici, iar situația din teren poate confirma acest lucru, fiind vorba de un tronson scurt, la fel ca lucrarea de pe Bulevardul Expoziției, circulația tramvaielor nu va putea fi redeschisă, depinzând de finalizarea lucrărilor pe Bulevardul Basarabia, cel puțin tronsonul de la Bulevardul Chișinău până la 1 Decembrie 1918, distanța a 3 stații. Astfel, circulația tramvaielor ar putea fi redeschisă între Șoseaua Pantelimon și FAUR, utilizând liniile modernizate, dacă lucrările ar începe în scurt timp concentrate pe tronsonul menționat.

Moibilitate.eu a început seria reportajelor de monitorizare și a șantierului de pe Bulevardul Chișinău, cu speranța că vom avea noutăți săptămânal.

https://mobilitate.eu/mari-vila-tram-chisinau/
Mobilitate.eu
Lucian
Partener forum

Joi Aug 28, 2025 11:43 pm

Practic constructorul va avea timp sa "dezgroape" alte linii cat timp se lucrează la partea de utilitati. Doar să primească acele ordine de incepere ale lucrărilor...Ce vroiam sa mai zic,personal nu par așa entuziast de modul în care se lucrează,puține utilaje,forță de muncă. Adică, la nici un km de linie cat are Chișinăul,daca se apucau din ambele capete până acum erau gata. O sa vedem treaba asta cel mai probabil,la porr pe lotul 1 mobilizare de genul spusa de mine dar va conta de ordinele de începere ale lucrărilor daca vor fi date la timp pentru a se putea muta dintr o parte în alta și de a avansa cu lucrările.
Marian Andrei
Administrator

Vin Aug 29, 2025 12:06 am

Depinde de multi factori, nici constructorii nu vor angaja sute de muncitori pe banii lor pentru a incepe toate proiectele, desi tinta era sa inceapa toate pana la mijlocul lui septembrie. Mi-e greu sa cred ca va fi asa. Aici se lucreaza bine, pe Expozitiei se lucreaza lux, nu e suficient, dar e bine. Mai ales daca ne amintim de experienta cu Vasile Milea...

P.S. Rog din nou, discutii si comentarii doar in subiectele de discutii, cele de foto sa ramana o arhiva doar cu foto si evolutie. 8-)
Mobilitate.eu
Scrie răspuns

Înapoi la “LOT 9 - Bulevardul Chișinău - 0,825 km cale dublă”