Nu are rost sa faci atâtea trasee,chiar daca vorbim că ar fi cu vehicule din lotul vechi cât și din noul lot de troleibuze. Părerea mea,nu cred că este inca nostalgică lumea în general după cele Ikarus atâta timp cât ele încă mai circulă. Mai degrabă,ar fi lumea mai multumita și fericită daca nu le ar mai vedea in trasee,zi de zi. La fel și cu tatrele, erau blamate la greu atunci când erau mai ales prin 19,și se întâlnea lumea cu ele pe la Dristor mai ales,unde știau că urmează să se înghesuie in ele cu restul de călători. Bila alba,Intr a adevăr sunt cele 2 troleibuze dar daca sunt doar pentru expoziție,acestea vor fi mai mult atracția fotografilor și nu în general a oamenilor,călătorilor capitalei.Personal,cred că ar fi fost o idee ca acestea sa circule într o linie sau doua,(Intr o linie o zi,Intr alta în alta zi) care face legătura cu centrul capitalei,și cu siguranță lumea ar fi fost surprinsă să le vadă că mai circulă pe străzile capitalei.Silviu scrie: ↑Mie Sep 18, 2024 9:53 amAceastă aniversare a 75 de ani de troleibuz în București, mi se pare foarte slaba, fada, anosta!
Avem cele 2 troleibuze care, nu mai sunt functionale, vor fi expuse la intrarea in parcul Regele Mihai I și linia 75 cu 2 Ikarusuri! Și asta e tot , nu?
De ce , pentru această aniversare, nu s-au marcat traseele istorice, refacerea acestora cu cateva troleibuze pe fiecare linie , unde este posibil! 81, 82, 83, 87, 88, 90 numai pot fi refacute, neexistând rețea. Dar se puteau reface 84, macar 4 Solarisuri, 89 cu troleibuze clasice, 91 măcar 2 Solarisuri, 92 , macar 3-4 Solarisuri, 94, măcar 4 Solarisuri!
Fostele trasee ale acestor linii , le cunoaștem , există posibilitatea sa fie refacute, cu mici modificări, 92 de la Faur la Gara de Nord, 91 de la CET vest la Rosetti, 94 dacă nu se poate de la Obregia, atunci de Piața Reșița la Gara de Nord! 84 , care poate fi refacut in totalitate, bd Basarabia- Valea Ialomitei! Și 89, Arena Nationala- Gara de Nord
Asta e părerea mea despre ce se putea face o zi sau două, in weekend,la această aniversare!
Am mai spus o,personal cred că vor trebui făcute niste linii turistice,atât cu tramvaiele de epoca,mai ales cât și cu din restul vehiculelor. În weekend,s ar putea face asta,câteva ore,am atrage și turiști(mai ales străini) și nu doar așa ocazional,de ziua mobilității sau de ziua națională,copilului,etc...Clar,presupune niste cheltuieli dar decât să stăm cu tramvaiele de epoca mai ales prin depou,sa se pună praful pe ele și doar ocazional scoase,mai bine le exploatezi in scop turistic pentru că interes cu siguranță va exista,că de multe ori nu au avut loc cei care au vrut să meargă cu ele.