Le cam "ajunge" și lor, autobuzele de-o seamă și chiar mai noi decât ele sunt de multă vreme ieșite din peisaj și casate de mult timp (nu că e de comparat diesel vs electric, dar dacă se vroia aveam și azi DAF și DeSimon în uz chiar dacă erau poate mai scumpe de întreținut decât Citaro).
La Galați cele 3 de prin anul 2000/1 sunt ieșite din uz de ceva ani și deja reciclate, având impresia că au fost și mai puțin muncite, e drept, nu compari 3 vs 200, cu cât numărul e mai mic cu atât întreținerea e mai dificilă, că așa e și Rocarul Autodromo tras demult pe dreapta deși e mai modern am înțeles chiar și decât un Citelis, darămite 415T.
Oricum e drept că au mers, în număr tot mai mic ca T4R dar au mers și merg, la tramvaiele cehoslovace mai sunt doar 4 în uz pe când 415T sunt în orice caz mai multe.
Totuși cele mai vechi au îndeplinit 29 ani, probabil singurele troleibuze din oraș ce au atins aproape 3 decenii de uz (nici măcar DAC n-a "reușit" deși ajungeau dacă nu le tăiau, 7148 un 112E ex. 117E care era cel mai vechi din 1980 a ajuns până în 2007, deci 27 ani), nu știu dinainte de 1990 dacă a fost ceva. Nici Rocar 212E/217E din Tg. Jiu n-au atins "decât" vreo 28 ani ultimele active (1994-2022).
E drept, și 415T-urile bucureștene erau probabil dispărute demult dacă se mai luau Citelis, dar s-a "lungit" cu ele cam mult din lipsă de altceva și degragările își fac apariția (am mers la cineva în cabină acum peste un an și n-aș vrea să zic mașina că încă merge dar e grav că era unul din seria 52xx deci mai "nou", și cum stăteam pe scara șoferului "simțeam" în stație că trepta de sub mine aproape pleca, iar acum vreun deceniu văzusem la ușa 2 unui 51xx care am citit că e casat cum jongla vizibil scara), îmi plac și mie ca vehicule și mi-ar veni puțin greu când o să aflu că povestea s-a încheiat și cu ele, dar nu neapărat că îs depășite cât pentru siguranță le-aș scoate chiar eu cu prima ocazie, cel puțin cele cu probleme structurale (adică probabil destule).