Bun venit în cafeneaua virtuală Mobilitate.eu!

Cafeneaua virtuală Mobilitate.eu care în viitorul nu foarte depărtat va deveni realitate și reportajele Mobilitate.eu
Scrie răspuns
Lucian
Partener forum

Dacă la noi se iese la treabă după ce zăpada este mare... Dacă se plimbau plugurile alea toată noaptea,chiar și mai devreme începând cu ora 22 atunci când a început să ningă mai tare,nu cred că se ajungea aici.
TudorSt
Utilizator avansat

Parcă în nicio iarnă nu s-a întâmplat așa. Nici măcar anul trecut în februarie, când vremea a fost similară. 1/10 de exemplu nu au circulat deloc până pe la ora 12, 25 mai mult stătea decât mergea, iar 19 a fost deviat la Romprim (mă rog, cât s-a putut, pentru ca erau vreo 6 CH-uri de pe 19 încolonate pe Olteniței), cred ca nu se putea urca dealul la Șincai.
Silviu
Utilizator avansat

Cu vreo 5 ani înainte de 1989, când ningea abundent, cam ca acum, tramvaiele circulau cel mai bine pentru că plugurille și periile curățau toată noaptea sinele de tramvai.
Ice
Utilizator avansat

TudorSt scrie: Mie Feb 18, 2026 2:08 pm Parcă în nicio iarnă nu s-a întâmplat așa. Nici măcar anul trecut în februarie, când vremea a fost similară. 1/10 de exemplu nu au circulat deloc până pe la ora 12, 25 mai mult stătea decât mergea, iar 19 a fost deviat la Romprim (mă rog, cât s-a putut, pentru ca erau vreo 6 CH-uri de pe 19 încolonate pe Olteniței), cred ca nu se putea urca dealul la Șincai.
Situatii de genul au mai fost dar nu pe interval asa indelungat ca acum. Pe la inceputul anilor 2000 in urma unor caderi de zapada cam la fel de intense circulatia tramvaielor si probabil si a troleibuzelor a fost intrerupta. Diferenta e ca lucrul asta s-a intamplat pe seara si impactul asupra traficului nu a fost acelasi.
3mil
Utilizator nou

În situații precum cea de astăzi erau utile frezele pentru liniile de tramvai, dar am impresia ca sunt casate toate, nu?
REDX
Utilizator avansat

Lucian scrie: Mie Feb 18, 2026 1:01 pm Dacă la noi se iese la treabă după ce zăpada este mare... Dacă se plimbau plugurile alea toată noaptea,chiar și mai devreme începând cu ora 22 atunci când a început să ningă mai tare,nu cred că se ajungea aici.
Au ieșit azi noapte peste 15 pluguri din depouri, doar că până dimineață, 8 au crăpat, unul a deraiat, unul a fost prins între vagoane și altul a fost blocat de 5342, care a crăpat la Răzoare.
Lucian
Partener forum

O fi în zona aia în care abia încap două mașini una lângă alta,dar altminteri două autobuze???

3mil
Utilizator nou

Nu a fost un caz singular. La Piața Romană era un blocaj pe banda 1 cauzat de 5399 care în încercarea de a înainta a patinat spre bordura și s-a oprit într-un stâlpișor de pe marginea trotuarului. In timp ce alte autobuze sau troleibuze cu autonomie depășeau zona pe contrasens, 5455 s-a avântat pe banda 2 și în patinaj s-a oprit în Ikarusul 5132. Acesta din urma nu a pățit nimic însă Solarisul s-a ales cu ultimul geam lateral de pe dreapta spart și niște zgârieturi pe colț.
IMG_3269.jpeg
IMG_3269.jpeg (397.84 KiB) Vizualizat de 424 ori
IMG_3273.jpeg
IMG_3273.jpeg (168.34 KiB) Vizualizat de 424 ori
IMG_3274.jpeg
IMG_3274.jpeg (417.75 KiB) Vizualizat de 424 ori
Lucian
Partener forum

Un spotter la surprins pe 3896...in dimineata cu ninsoarea abundenta iesind intr-un final de pe Vitan. Din ce am inteles,se mai face accesul pe la Vitan din cauza liniei de pe Dudesti(mai sunt si niste lucrari la termoficare prin zona) ,acces care il face si linia 49 Dudesti-Mihai Bravu-Vitan...pe langa celelalte care se duc spre Basarabia.
19 in ziua cu pricina a ajuns si pe la Faur sa intoarca,iar 49 la Unirii.

REDX
Utilizator avansat

A ajuns și 49 unde trebuia dus inițial, la Unirii.
Florin10
Utilizator nou

217 azi in 41 :lol:
TudorSt
Utilizator avansat

Și au revenit și CA-urile de la Militari pe 44 :D
Marian Andrei
Administrator

Le au scos sa faca "pista" la Imperio.
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Lucian
Partener forum

Plugurile/frezele pentru ce D zeu mai există? În astfel de situații meteo,ar trebui să circule non stop pe străzile capitalei,cele funcționale...
În zonele unde este cu iarbă au cam făcut praf toată treaba ce a lăsat în urmă plugul și cum de altfel era de așteptat.
Lucian
Partener forum

Tot legat de treaba asta cu zăpadă, stb ul trebuie să își ia diverse utilaje. Știu,că la un moment dat și șeful de la marivilla spunea pe lângă altele,că cei de la stb trebuia să își achiziționeze nu știu ce utilaj de curățat liniile,care nu există nici la ora actuală.
Cei de la Metrorex pare să stea mai bine pe partea de utilaje,asta că tot am văzut postarea,se pare că au utilaje de curățat cel puțin,zăpada...

https://www.facebook.com/share/r/1859AbUPyg/
Lucian
Partener forum

Pe lângă obsesia de mărire a prețului la călătorie,tot nu am înțeles ce vrea să facă,și anume să desființeze tpbi și fiecare pe cont propriu? Capitala și Ilfovul cu treaba ei??? Dacă va fi așa,va fi iar o nebunie cu reorganizarile de linii și treburi de genul...

https://www.wall-street.ro/articol/auto ... RaXB5eOV_Q
punmeister
Utilizator avansat

Marirea tarifelor ar fi un adevarat KISS OF DEATH. Mai ales cand inca ai caraciube de V3A clasice si Tatra, mai ai in continuare Ikarus plus Citelisuri care plang dupa RK, Citaro-uri din 2006 care au devenit DAC-urile epocii 2020s, benzi dedicate lipsa in multe zone si bineinteles toata boschetarimea care nu este sub nicio forma descurajata, mai ales ca ei oricum merg cu nasul.

Dar bineinteles ca pe Ciucu il doare fix undeva, ca doar el si familia lui nu merg cu STBul. Atitutine tipica de elita de Ivory Tower.

5 lei/calatoria = mai multi care merg fie cu metroul, Uberul, trotineta sau care prefera pretul litrului de carburant.

Ah DA! 5 lei mai merge cand ai benzi peste tot unde se poate, toata flota de Citaro C1, Ikarus, V3A fara PPC si Tatra la trecut, parc exclusiv cu AC si cand nu mai ai OR la tramvaie sa faci zdrang-zdrang! samd. Pana atunci e cale lunga, lunga de tot.
Albert
Utilizator avansat

Big thumbs up, @punmeister!
Scrie răspuns

Înapoi la “Cafeneaua și reportajele Mobilitate.eu”