Discutii despre trasee si modificari de trasee si parc circulant in regiune

Discuții generale, știri și dezbateri despre mobilitatea de suprafață în regiunea București - Ilfov
Scrie răspuns
Ice
Utilizator avansat

Daca linia 4 are sens, este curios ca se insista in continuare cu existenta lui 27 in forma asta avand in vedere ca este dublat de 23 pe 95% din traseu. Inteleg faptul ca si vagoanele alea trebuie sa circule pe undeva, dar se pot suplimenta alte linii sau crea niste legaturi mai utile.
De asemenea, ce se va intampla cu turele de Dudesti din 21 si cu bidirectionalele? Vom avea parte iar de un traseu de acces/retragere overkill prin 3 sferturi de oras sau vor fi mutate cu simt de raspundere la Colentina?
Marian Andrei
Administrator

21 va face acces via Marasesti - 11 Iunie - Oltenitei, traseu lung da, si retragere prin Vitan, ca pe retur se poate dreapta la Casa de Pensii. Partea buna este ca sunt doar vreo 4 ture de Dudesti in 21, care inteleg ca nu pot fi mutate la Colentina, e destul de greu si cu cele 8 Imperio transferate din cauza spatiului din depou, ca nu se pot gara si muta pe oriunde.
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Lucian
Partener forum

După cum ziceam,daca s ar face un macaz Dudești-Vitan s ar rezolva repede problema și cu siguranță va trebui prevăzut un astfel de macaz și la modernizări,după modelul de la Mihai Bravu-Vitan,în care să ai acces din toate părțile. Mai ales,când se va opri și circulația între Goga și Mărășești,ar putea fi asigurată o linie cu ieșire din depoul Dudești-Vitan,fie spre Dristor-Titan-Faur sau dreapta de la Vitan spre Văcărești,până la Sura Mare...cel puțin.
Ultima oară modificat Vin Feb 27, 2026 7:07 pm de către Lucian, modificat 1 dată în total.
3mil
Utilizator nou

Presupun ca se va pune accent pe porțiunea Depoul Dudesti - Mihai Bravu să fie terminată cât de repede pentru a ușura accesul în depou și apoi atacată porțiunea Depou - Calea Vitan. Cel puțin așa văd eu lucrurile și sper că nu numai eu.
Marian Andrei
Administrator

Va dura minim 6 luni si bucata Dudesti - Dristor, nu din cauza sinelor cat din cauza retelelor de sub, si cam asta va fi telenovela peste tot, sunt multe retele si lucrari care nu au legatura cu infrastructura de tramvai, dar care trebuie facute.
Mobilitate.eu
Vlad M.
Utilizator nou

Între Faur și Basarabia nu va mai circula nimic…? Poate ar fi o idee aducerea lui 640 la Faur și reînființarea lui 637, totuși sunt 3 stații destul de depărtate pe bucata aia.
Lucian
Partener forum

Accesul rutier dinspre Dristor pe Dudești va fi închis din cauza lucrarilor la linia de tramvaie? Dacă da,va fi măcel în intersecție...
Marian Andrei
Administrator

Va fi inchis o perioada.
Mobilitate.eu
Ice
Utilizator avansat

Vlad M. scrie: Vin Feb 27, 2026 8:08 pm Între Faur și Basarabia nu va mai circula nimic…? Poate ar fi o idee aducerea lui 640 la Faur și reînființarea lui 637, totuși sunt 3 stații destul de depărtate pe bucata aia.
Acolo sunt 2 benzi pe sens din care una e linia de tramvai. Asadar din pacate nu prea au fizic loc autobuzele pe acolo. Si autoturismele probabil vor circula anevoios pe o singura banda si aia ingustata.
Lucian
Partener forum

Ca și în cazul Dudeștiului și de aia am întrebat de închidere,cel puțin ca sa intri pe Dudești din intersecția de la Dristor,practic ești cam cu toată mașină pe linia de tramvaie...spre depou. Probabil când se vor face săpăturile se va mai lua și din banda...
Scrie răspuns

Înapoi la “Mobilitatea în regiunea București - Ilfov”