Discutii despre trasee si modificari de trasee si parc circulant in regiune

Discuții generale, știri și dezbateri despre mobilitatea de suprafață în regiunea București - Ilfov
Scrie răspuns
Marian Andrei
Administrator

Nu are rost, BN are careva modernizate indisponibile, abia fac fata cu turele din 41. Daca ar fi disponibile toate Bucur LF si inca o parte din CA/CH la Colentina si Dudesti, nu ar fi problema asta. Dar aia e, conteaza sa circule, ca tramvaie noi vor veni in 2 ani.
Mobilitate.eu
TRANSPORT. INFRASTRUCTURA. MOBILITATE
Ice
Utilizator avansat

Anul asta nu are ce tronson sa fie modernizat si sa se redeschida circulatiei, deci nu exista posibilitatea ca Imperio sa mai intre in circulatie si pe alte linii fata de cele pe care circula la ora asta. Pe de alta parte, sa speram ca se va misca mai bine URAC-ul cu modernizarile in CA si RK la CH-PPC ca macar din parcul deja existent sa avem un numar cat mai mare de vagoane apte de traseu.
Marian Andrei
Administrator

URACul acum fiind concentrat doar pe electronice, ar trebui gasite solutii financiare si de personal, plus achizitii de materiale constante, pentru a scoate un modernizat la 3 saptamani, eu zic ca se poate. Pe langa asta si cu 1-2 RKuri pe luna, s-ar vedea mari imbunatatiri.

Cel mai rapid urmatoarele tronsoane de linii modernizate vor fi Presei - Clabucet, acolo ar putea face ture un tramvai la 30 minute si cel mai probabil va fi gata prin toamna sau pe final de an Chisinau - Republica, cu o posibila linie Republica - Piata Iancului sau chiar Republica - Banu Manta.
Mobilitate.eu
Lucian
Partener forum

Pe celebrul Pallady nicio șansă pentru anul acesta?
Marian Andrei
Administrator

Poate si acolo, 1 Decembrie - Ikea, depinde de utilitati.
La fel, e distanta scurta Faur - Bd. Basarabia, dar nu va fi gata, sunt multe utilitati, se va sapa tot, mergem in 2027.

Iar Nerva Traian - Sincai - Tineretului, inteleg ca va dura minim 2 ani din cauza unor lucrari Apa Nova, complicat acolo, tocmai din cauza asta au decis sa inceapa mai repede.
Mobilitate.eu
Lucian
Partener forum

Marian Andrei scrie: Lun Mar 09, 2026 12:50 pm Iar Nerva Traian - Sincai - Tineretului, inteleg ca va dura minim 2 ani din cauza unor lucrari Apa Nova, complicat acolo, tocmai din cauza asta au decis sa inceapa mai repede.
Urgența mai mare față de Mărășești? Bine,nu punem în discuție starea liniei unde este cu mult mai bună pe Mărășești față de cea de pe Șincai și probabil să fi fost luat în considerare și posibilele avantaje în cazul devierilor inelarului din motive neprevăzute,pe lângă treburi de acces și retrageri la Dudești.
Marian Andrei
Administrator

Nu urgenta, dar sunt lucrari complexe care dureaza 2 ani. La Marasesti este un an teoretic.
Mobilitate.eu
TudorSt
Utilizator avansat

Era și cazul ca 44 să fie suplimentat. Țin minte în perioada în care avea 10 ture cat de atractiv era.
Marian Andrei
Administrator

Da, si mai ales ca se va merge in general cu vagoane bune, vor fi din ce in ce mai multe V3A accesibilizate.
Mobilitate.eu
Lucian
Partener forum

Sper doar sa nu mute ture de Dudești de prin celebrul inelar 1/10 și să ajungă la schimb tot felul de căzături de pe la Colentina.
REDX
Utilizator avansat

La cât gând rău le este pus inelarelor de către câțiva de pe aici, nu m-ar mira chiar așa să se întâmple.
Marian Andrei
Administrator

Din weekend intra Colentina in 1/10, au ceva „bijuterii” pregatite :))))))))
Mobilitate.eu
Ice
Utilizator avansat

Abia le asteptam pe alde 123 si 168 in inelar :twisted:
REDX
Utilizator avansat

Sau pe "celebrul" 232.
Lucian
Partener forum

Dacă dispare și 55 ul, nu ar mai trebui și ar mai fi nevoie și de ture de Colentina prin inelar. 4 ture sau cate mai erau prin 55 și eventual s ar mai putea renunța și la cele 2 din linia 7(sau cate mai erau) și ar fi ture suficiente pentru inelar. Cele de Colentina ar ajuta la suplimentarea lui 21 pentru că am auzit că ar fi cerere pentru așa ceva și eventual prin linia 5 sa mai intre niste ture. 3900 de exemplu,nu mai circula de zile bune prin 7,zilele trecute era prin inelar iar ieri și astăzi era prin linia 5.
Cei drept ar mai rămâne și niste ture de Victoria,dar s ar mai putea suplimenta linii că 11 și 47.
Iar cele de titan rămase desigur,liniile 23 și 27 ca ar fi nevoie și nu ar mai strica sa mai fie suplimentate. Cam asta ar fi in mare...
Marian Andrei
Administrator

Imperio din 7, 3896 si 3900, de Dudesti, au fost mutate pe linia 5, la pachet cu 3885-3887.

Pana in 2029 la finalizarea tuturor lucrarilor NU se va tine cont de vagoane si parc, ci de asigurare a turatiei si activitatii personalului depourilor. Cam singurele linii unde nu vor exista modificari de parc sunt 41 si 32, in rest pe toate liniile se vor muta depouri/ture in functie de lucrari, personal si acces.
Mobilitate.eu
Mihai2005
Utilizator nou

Legat de modificările de maine, aș fi gândit puțin diferit situația. Decât să păstreze linia 85 și să o ducă la Aura Buzescu, pe unde circulă deja liniile 86 și 90, ar fi putut să suspende 85 și să extindă linia 66 de la Vasile Pârvan la Gara de Nord.
Iar cu 685, dacă nu ar fi fost traficul așa congestionat pe Bd. Carol I la orele de vârf, putea fi extinsă la Piața Rosetti, pe fosta stație a liniei 311 (eventual, cu staționare).
Ințeleg intenția de a le arăta călătorilor liniile alternative, dar harta a devenit mult prea încărcată atunci când au adăugat linii nemodificate de la ultimul anunț (1, 5,10, 135, 243, 282, 290, 311, 330, 335, 605).
Lucian
Partener forum

Pe măsură ce se vor mai deschide și alte șantiere în zona și în funcție de ce închideri de străzi vor mai urma,acele linii cu siguranță vor mai fi mutate dintr o parte în alta...mult și bine! Mă gândesc...
Silviu
Utilizator avansat

85 trebuia dus de la Calea Moșilor, Traian, Pache Protopopescu, Piața Iancului, Mihai Bravu, Ferdinand apoi traseul normal la Baicului, cu troleibuze cu autonomie. Nu era nevoie de 685.
Ultima oară modificat Vin Mar 20, 2026 1:09 pm de către Silviu, modificat 1 dată în total.
Silviu
Utilizator avansat

69 cuplat cu 70, devine 84, cum am mai spus. Bd Basarabia-Valea Argeșului.
Cu Irisbusurile ramase, se pot completa 79 cu 10 ture, fără aurobuze și 86.
Eu așa vedeam traseele.
Ice
Utilizator avansat

85 si eu cred ca e cam redundant pe portiunea Vatra - Kogalniceanu, si o comasare cu 66 era mai potrivita.
Cat despre 685, capatul de la Traian e si el provizioriu parerea mea, pana incep lucrarile si pe Pache, probabil in cateva saptamani, si tot traficul inclusiv autobuzele vor fi mutate prin alta parte. Aici este de vazut, pentru ca cea mai apropiata varianta este prin Matei Voievod dar probabil va fi horrorpe acolo avand in vedere ca e doar o singura banda pe sens.
Marian Andrei
Administrator

Nu sunt suficiente troleibuze cu autonomie.
Mobilitate.eu
Silviu
Utilizator avansat

Sunt dar dacă au tot tras de timp cu CGMB, s-au făcut aproape 2 luni de când au venit Yutongurile, și in perioada asta cred că se puteau scolariza toți soferii de troleibuz din București pe Yutong!
Se puteau imprumuta de la celelalte depouri, se putea completa și cu ZTE. Așa, vor lua autobuze care oricum sunt putine.
Ed4014
Utilizator avansat

Autobuzele electrice trebuie sa mearga doar pe liniile din contractul de achizitie, ele nu pot fi folosite pe alte trasee.
Lucian
Partener forum

Pai nu inteleg ideea,au stat si s-au uitat la troleibuze pana s-a votat in consiliu? Probele si toate celelalte puteau continua bine mersi si fara a astepta ceva,ma gandesc?!? Si atunci,ca acum cum suntem in cazul de fata ar fi trebuit sa fim gata cu probele si toate celelalate pentru a fi date in circulatie.
Scrie răspuns

Înapoi la “Mobilitatea în regiunea București - Ilfov”