Bun venit în cafeneaua virtuală Mobilitate.eu!

Cafeneaua virtuală Mobilitate.eu care în viitorul nu foarte depărtat va deveni realitate și reportajele Mobilitate.eu
Scrie răspuns
Ice
Utilizator avansat

Avantajul este pentru cei care locuiesc in zona, ca nu vor mai avea coloana de masini la bulevard, dar nici asta nu este o garantie. Plus ca fluxul de trafic de pe Mihai Bravu spre Dristorului / Baba Novac / Traian Popovici va fi acelasi.
Mihai2005
Utilizator nou

Am o întrebare de ceva vreme. Credeți că ar fi o idee bună ca după finalizarea lucrărilor la metrou de pe Calea Griviței, linia 97 să fie spartă în două linii: 65 M Străulești - Piața Romană (la dus prin Calea Griviței - Bd. Dacia, iar la întoarcere prin Str. Gheorghe Manu - Str. Occidentului, cu condiția completării rețelei lipsă de pe Bd. Dacia) și 72 Gara Basarab - Turnu Măgurele (cu troleibuze pe autonomie)?
Mă gândesc că dacă linia 97 va reveni pe traseul M Străulești - Pasaj Mihai Bravu fără a se crea noi culoare unice pentru troleibuze, se vor produce iarăși decalaje pe traseu. Apoi se va pune problema și de alocarea troleibuzelor în Bucureștii Noi, având în vedere că domnul Marian Andrei a propus la vremea aceea să fie introduse troleibuzele Solaris acolo (inițiativă foarte lăudabilă, de altfel).
Pe înțelesul dumneavoastră, linia 65 ar deveni astfel un fel de 62 pentru cartierul Bucureștii Noi (legătură directă între periferie, gară și centru), iar 72 ar fi practic fosta linie 133 extinsă la Turnu Măgurele (pentru a avea troleibuzele unde să reîncarce bateriile).
Fişiere ataşate
72 (Gara Basarab - Turnu Măgurele).jpg
72 (Gara Basarab - Turnu Măgurele).jpg (386.84 KiB) Vizualizat de 42 ori
65 (M Străulești - Piața Romană).jpg
65 (M Străulești - Piața Romană).jpg (379.8 KiB) Vizualizat de 42 ori
Silviu
Utilizator avansat

Ceva asemănător am propus și eu, inclusiv prin petiție la TPBI.
Doar că am propus pe 76, Piața Reșița- Gara Basarab iar 97, Străulești-Piața Universitatii.
Acel 65 ar urma să aibă troleibuze fără autonomie pe care nu au de unde să le ia, astfel folosind troleibuze cu autonomie, vor putea ajunge la Universitate.
Când vor veni articulatele, părerea mea e că 72 se poate desființa iar 73 va avea articulate.
Dar sunt slabe speranțe să se renunțe la actualul traseu al lui 97.
Lucian
Partener forum

La 97 nu cred ca vor mai umbla,problema fiind de aglomerație unde este cam pe tot traseul. Ca să nu mai vorbim de zona centrală. Pleaca de la Timpuri Noi-Nerva Traian deja full,singurul aspect fiind de suplimentare. Asta ar fi marea urgență...
Scrie răspuns

Înapoi la “Cafeneaua și reportajele Mobilitate.eu”